Inför hemmamatchen mot AIK

Publicerad 23 juli 2010

Wilton Figueiredo och Ivo Pekalski är tillbaka i en MFF-trupp hungrig efter revansch på AIK.
– Jag vill se bättre fart, positivare agerande och att vi jobbar tillsammans som tidigare, säger Roland Nilsson inför lördagens hemmamatch på Swedbank Stadion.

Malmö FF – AIK

Swedbank Stadion lördag 24 juli 16.00

Malmö FF:s trupp:

Målvakter: 25. Dusan Melichárek, 27. Johan Dahlin.

Försvarare: 2. Ulrich Vinzents, 4. Joseph Elanga, 8. Daniel Andersson, 15. Pontus Jansson, 20. Ricardinho.

Mittfältare och anfallare: 5. Miljan Mutavdzic, 7. Daniel Larsson, 9. Wilton Figueiredo, 10. Rick Kruys, 11. Jeffrey Aubynn, 14. Guillermo Molins, 17. Ivo Pekalski, 21. Jimmy Durmaz, 24. Agon Mehmeti, 26. Jiloan Hamad, Dardan Rexhepi.

Avstängd: 18. Edward Ofere.
Skadade/rehab/ej spelklara: 6. Markus Halsti (bristning vad), 28 Alex Nilsson (bristning vad), 29. Jasmin Sudic (korsband knä).

Serien vänder. Precis halva Allsvenskan är kvar. Och liksom förra lördagen möter MFF AIK, den här gången på Swedbank Stadions hemmagräs. Och till skillnad från förra lördagens förlust och svaga insats ska det bli andra takter den här gången.

– Jag vill se bättre fart, att vi är positivare i vårt agerande och att vi jobbar tillsammans så som vi gjort tidigare. Vi fick en dålig start i förra matchen mot AIK, men vi var inte tillräckligt positiva i matchen för att vända det. Vi hängde med huvudena där vi i andra matcher lyft oss.

Det säger Roland Nilsson inför säsongens åttonde allsvenska hemmamatch, och han säger det efter fredagens förmiddagspass inne på Malmö Stadion i vad som får betraktas som lite mer normal svensk sommarvärme.

Efter förlusten mot AIK (2-0) på Råsunda i lördags – och i matchen dessförinnan 1-4-förlusten mot Mjällby i cupen – samlade Roland spelarna till ett gemensamt snack i måndags. Och att laget är mer taggat nu har märkts på veckans träningar. 

– Det har varit bra, bra koncentration. Det är synd att vi ska behöva en sådan väckarklocka, men… nu syns det att vi är med på ett annat sätt.

Dessbättre förlorade HIF sin match mot Häcken igår torsdag, varför avståndet mellan tabellens etta (HIF) och tvåa (MFF) fortfarande är fem poäng.

– Vi kan inte lita på andra . Deras poäng kvittar om vi inte gör det vi ska. Men… lite positivt är det ju, säger Roland Nilsson med ett snabbt leende efter ihärdiga frågor om vad toppkonkurrentens poängtapp betyder för det egna välbefinnandet.

Wilton Figueiredo och Ivo Pekalski är tillbaka i truppen efter att båda ha varit avstängda senast. Saknas gör däremot Edward Ofere, efter att ha dragit på sig en grov utvisning – rött kort direkt – på Råsunda. Efter rött kort är man automatiskt avstängd kommande match, men Fotbollförbundets disciplinnämnd har beslutat att bestraff Ofere med ytterligare en matchs avstängning, varför han alltså missad såväl morgondagens match som nästa, GAIS hemma nästa söndag.

På skadefronten något ljusare. Markus Halsti har börjat träna på gräs med boll, men är inte i normal träning än. Alex Nilsson ligger steget efter, men är inte långt borta.

Vid sidan av läget inför lördagens match, så har den portugisiske mittbacken Yago tränat med MFF den senaste tiden. Hans vistelse har förlängts till början av nästa vecka.
– En duktig spelare. Han är intressant, kommenterar Roland.

Mer Roland inför andra halvan av Allsvenskan här.

Även till morgondagens hemmamatch laddar MT96 för ett jubileumstifo, som att döma av de tidigare bara det är värt att ta sig till Swedbank Stadion för att se. Läs mer om tifot här.

Tobias Christoffersson