Inför hemmamatchen mot AIK

Publicerad 16 april 2022 i Herr,Nyheter

MFF jagar säsongens första trepoängare på Eleda Stadion när AIK väntar på Påskdagen. Här är Milos Milojevic tankar inför söndagens allsvenska match.

Jo Inge Berget och AIK:s Erick Otieno under höstens möte på Eleda Stadion.

Malmö FF – AIK
Söndag 17 april 15:00
Eleda Stadion

Milos Milojevic om:

Insatsen mot IF Elfsborg
Jag känner att vi tillsammans med publiken behöver få till en bättre energi. Vi spelar hemma och jag har förstått att vi endast vunnit tre av de senaste tio allsvenska hemmamatcherna på Stadion. Det oroar inte mig, eftersom jag vet att vi har kvalitet och den bästa truppen, men vi behöver hitta en lösning på hur vi ska få fler poäng på hemmaplan. Vi har den bästa gräsmattan, de bästa supportrarna och de måste få känna sig besvikna om vi inte tar tre poäng.

Att möta AIK:
Jag har känt på träningarna i veckan att spelarna är bra påslagna och revanschsugna. Vi känner att vi kan göra det bättre. Det blir ingen enkel match, AIK är en av de fyra-fem bästa lagen vi möter. De är fysiska och jobbiga att möta, men spelar vi på vår nivå och är fokuserade i försvarsspelet och skarpa i sista tredje delen, då kan vi slå dem igen.

Läget i truppen:
Sergio har fortfarande en liten känning, men vi har 24 timmar kvar så ett beslut tas imorgon (läs: söndag). Finns det en risk att det förvärras kommer vi inte ta den risken. Alla andra är redo förutom Jonas, Niklas och David.

Jonas Knudsen:
Han går in i full träning i nästa vecka. Han jobbar hårt, är professionell och tar hand om sin kropp. Om allt går bra kan han vara tillbaka efter Hammarby-matchen i början av maj.

Om att AIK inte vunnit i Malmö sedan 1996:
Jag gillar inte de rekorden. Det var ungefär som när vi spelade på Tele2. Det spelar ingen roll och jag vet inte exakt hur det fungerar. Det är en bra trend som vi har och jag hoppas vi kan vinna igen.

Amel Mujanic:
Vi gav honom chansen från januari, men vi har för stor trupp nu och det finns många spelare på hans position. Tanken i sommar är att han ska gå på lån och han tränar just nu individuellt.

Matchvärd:

huvudpartners

officiella partners