Inför hemmaderbyt mot TFF

Publicerad 01 maj 2010

Med två segrar i ryggen tar sig MFF an TFF på Swedbank Stadion söndag eftermiddag. Avstängde Ricardinho ersätts i truppen av en debutant: 18-årige Filip Stenström.

Malmö FF – Trelleborgs FF

Swedbank Stadion söndag 2 maj 17.00

Malmö FF:s trupp:

Målvakter: 27. Johan Dahlin, 30. Dejan Garaca.

Försvarare: 2. Ulrich Vinzents, 4. Joseph Elanga, 8. Daniel Andersson, 15. Pontus Jansson, 22. Filip Stenström.

Mittfältare och anfallare: 3. Robert Åhman Persson, 5. Miljan Mutavdzic, 7. Daniel Larsson, 9. Wilton Figueiredo. 14. Guillermo Molins, 17. Ivo Pekalski, 21. Jimmy Durmaz, 24. Agon Mehmeti, 26. Jiloan Hamad, 28. Alexander Nilsson.

Skadade/rehab: 6. Markus Halsti, 10. Rick Kruys, 18. Edward Ofere, 29. Jasmin Sudic, 11. Jeffrey Aubynn.
Avstängd: 20. Ricardinho.

Med säkra 2-1 över Djurgården hemma i måndags och formidabla 2-0 borta över IFK Göteborg i torsdags är förstås stämningen på topp i MFF-truppen inför årets första hemmaderby. För motståndarna Trelleborgs FF är det precis tvärtom: tre raka förluster och bara en seger hittills i år. 0-3 hemma på Vångavallen mot nykomlingarna Åtvidaberg i torsdags var utan tvekan ett blytungt resultat för Tom Prahl och hans manskap.

– TFF har allt att vinna och inget att förlora och bli svåra att möta. I en derbymatch mot Trelleborg vet vi vad vi har att vänta oss: mycket kamp och en tuff fajt. Det är vi beredda på, samtidigt som vi måste få igång vårt passningsspel, säger Roland Nilsson inför matchen.

– Det gäller att nå upp till en hög standard, inte minst mentalt, nu när matcherna duggar så tätt.

Det täta spelschemat sätter också spelartruppens bredd och inneboende resurser på prov. Efter att de två 91:orna (födda 1991) Pontus Jansson och Ivo Pekalski tagit plats i startelvan de senaste matcherna – och det med den äran – är det nu dags för en tredje att ta klivet fram: Filip Stenström är för första gången uttagen i matchtruppen (i allsvenskt sammanhang). Ännu 18-årige Filip kom till MFF från Västerås förra sommaren.

– Filip har gjort bra ifrån sig under hela våren och är redo för att komma med i truppen. Sedan han kom till oss ifjol har han gått från mittback till ytterback, och det har han gjort jättebra. Han har oftast spelat högerback, men kan spela till vänster också, säger Roland Nilsson.

Den utlösande anledningen till Filips nominering är att Ricardinho är avstängd efter det röda kort han fick senast (efter två gula). På skadelistan har Jeffrey Aubynn tillkommit, med en bristning i lårets baksida han fick i slutet av första halvlek mot IFK Göteborg.

Efter tre raka oavgjorda matcher mot TFF vann MFF förra mötet, 2-0 på Vångavallen i augusti 2009.

Tobias Christoffersson