Inför helgens hemmamatch mot IFK Örby

Publicerad 25 maj 2023 i Dam,Nyheter

På söndag gästas serieledaren i division 1 av tabelltian IFK Örby. Maxim Khalil delar med sig av sina tankar inför helgens match och lottningen i kvartsfinalen av DM.

Matchinfo

Malmö FF – IFK Örby
Söndag 28 maj 14:00
Malmö Stadion

Under söndagen håller MFF Shopen extraöppet mellan klockan 11-14. För dig som inte har möjlighet att stötta laget på plats kommer matchen att sändas på Sydsvenskan.

Maxim Khalil om:

Att möta FC Staffanstorp i DM-kvartsfinalen
– Ja vi får alltså möta Staffanstorp i såväl DM-kvarten som i den första omgången av Svenska cupen. Det är alltid lite speciellt att möta samma lag två gånger på kort tid. Vi får se när kvartsfinalen spelas, vi ska komma fram till ett speldatum tillsammans med FCS. Kul att vi får spela den på hemmaplan i alla fall.

Intensivt spelschema
– Det är bara roligt att spela matcher, det tycker vi alla och det märks på tjejerna också. Vi går in i varje match för att vinna och då behöver vi ställa bra spelare på plan. Vi ser alla matcher som en final, oavsett vilken tävling vi spelar i eller vem vår motståndare är. I de senaste matcherna tycker jag vi visat att vi kunnat spela på topp under längre perioder i matcherna. Nu när matcherna kommer tätt blir återhämtningen otroligt viktig för oss som vill spela intensiv och fartfylld fotboll.

Betydelsen av att hålla nollan
– Vi har två nollor i rad nu, en i DM och en i division 1. Jag tycker vi förtjänat att hålla nollan i flera av matcher vi spelat och det är något vi värdesätter högt. I många av matcherna hittills har vi haft så bra kontroll så att det nästan bara berott på nonchalans från vår sida, att våra motståndare gjort mål på oss. Det är onödigt och något vi vill bli bättre på och känslan är att vi tagit lärdom av våra misstag.

Gunnarssons målform
– Jag tror hon gjort fem mål på de tre senaste matcherna. Det är kul för hon hade en jättefin försäsong där vi pushade henna hårt i träningen. Vilket gjorde att hon kände sig sliten och hamnade i en liten svacka när säsongen väl drog igång. Nu börjar den hårda försäsongen ge resultat och målen har börjat trilla in. Malin är viktig för oss med sin rutin men också i hennes sätt att vara och föra sig ute på plan.

Motståndaren IFK Örby
– Örby har fått en tuff start på seriespelet med bara en vinst på de inledande sju matcherna. Men vi måste ha en ödmjuk inställning inför vår uppgift oavsett vem vi möter. Att veta vilka styrkor och svagheter vår motståndare har kommer bara göra oss bättre då vi kommer väl förberedda till match.

huvudpartners

officiella partners