Inför HBK-MFF

Publicerad 23 augusti 2003

Ny söndag, ny sexpoängsmatch i allsvenska toppstriden. Andreas Yngvesson gör comeback i truppen, medan Jon Jönsson och Thomas Olsson ånyo tvingas avstå. Ännu en tät match mellan två lag som brukar kriga mot varann är att vänta.
– Det är Sveriges bästa 4-4-2-lag som möts, säger Tom Prahl.

Truppen som far till Laxastan:

Målvakter: Mattias Asper, Lee Baxter.
Försvarare: Jon-Inge Höiland, Daniel Majstorovic, Olof Persson, Joseph Elanga, Matias Concha.
Mittfältare: Erik Johansson, Tobias Grahn, Hasse Mattisson, Louay Chanko, Kristian Bergström, Andreas Yngvesson.
Anfallare: Peter Ijeh, Niklas Skoog, Markus Rosenberg.

Ny söndag, ny sexpoängsmatch i allsvenska toppstriden. Nu mot Halmstad, vars allsvenska vandring imponerar. Medan MFF:s formkurva visat sig explosiv – med både fyrverkeri och sjunkbomber – traskar HBK oförtrutet på. Sedan laget besegrades av MFF i mitten av juni har man på åtta matcher tagit tjugo av tjugofyra poäng. Sex vunna, en oavgjord, en förlust, målskillnad 18-5 och fem hållna nollor har fört Halmstad rakt in i hjärtat av medaljstriden.

I truppen gör Andreas Yngvesson comeback, skadekänning i ena lårbaksidan stoppade honom inför matchen mot Hammarby. Jon Jönsson besväras fortafarande av en stukning, men lär vara aktuell för spel mot Portadown på torsdag. Vad gäller Thomas Olsson var han med på sista träningen, men kommer inte att prövas: Thomas ska få göra en längre period av fullfartsträning innan han sätts i matchspel igen.

I vårmötet på Stadion spelade MFF för första gången med tre mer centrala mittfältare för att matcha HBK:s centralt starka femmannamittfält, ett alternativ som sedan vann bortamatchen mot 4-3-3-Djurgården. En tillbakagång till denna uppställning blir emellertid inte aktuell på Örjans Vall, då Halmstad nu gått över till att spela 4-4-2.
– Det är de just nu bästa 4-4-2-lagen i Sverige som möts, och lagen påminner en hel del om varandra. HBK är duktiga i sitt omställningsspel på Igor Szypniewski och Robert Andersson, säger Tom Prahl.

MFF-tränaren tror på en jämn och tät match där det – i ännu större utsträckning än vanligt – gäller att inte göra några misstag och att inte släppa in första målet.
– Se på resultaten de senaste mötena: 2-1, 0-1, 2-1. Det har varit kamp och ställningskrig i matcherna, och det blir viktigt att inte ge bort några enkla situationer. Samtidigt har bägge lagen vinnartyper som kan avgöra matchen på egen hand.

Oavgjort i bortamatchen mot ett av seriens starkaste lag hade ”normalt sett” varit fullt godkänt, men för att inte tappa ögonkontakten med Djurgårdens ryggtavla längre fram i spåret krävs sannolikt seger. Allsvenska jagarlagen har på lördagen att sätta sitt hopp till händelserna på Stockholms Stadion.
– Vi får se om BoIS kan hota Djurgården. Tar de poäng kan oavgjort räcka för oss, men både vi och HBK vill naturligtvis vinna.

/Tobias Christoffersson