Inför Hammarby IF – Malmö FF

Publicerad 24 oktober 2015 i Nyheter

Malmö FF reser upp till Stockholm inför lagets sista bortamatch i Allsvenskan och återigen är det Tele2 Arena som bjuder in till fotbollsmatch – den här gången mot Hammarby IF. Sist lagen möttes vann Malmö FF hemma på Swedbank Stadion efter att Agon Mehmeti rundat av tillställningen med sitt 3-1 mål i matchens slutskede. Åge Hareide saknar en del spelare men tror ändå att MFF kommer att dominera matchen på Tele2 Arena och ta hem tre poäng till Skåne. 

I den senaste omgången förlorade Hammarby IF med 1-4 över Helsingborgs IF på Tele2 Arena medan MFF vann hemma mot Kalmar FF med 3-0. Malmö FF kommer även stärka till söndagens bortamatchen efter vinsten mot Shakhtar Donetsk i onsdagens Champions League-match. Det enda smolk som finns i MFF:s bägare är att Markus Rosenberg och Tobias Sana tvingas stå över matchen mot Hammarby IF på grund av avstängningar samt att Kári Árnason blir kvar i Malmö för att kurera en skada.

– Vi håller våra prestationer på topp nu då vi har viktiga matcher framför oss med avslutningen i Allsvenskan och matcherna i Champions League. Det är väldigt inspirerande för oss att spela i Champions League, inte minst nu när vi har en bra chans på att komma till Europa League, därför tror jag att alla som reser upp till Stockholm kommer att vara på tårna för att visa att de vill vara med i alla de återstående matcherna, säger Åge Hareide.

Finns det någon rädsla för att spelarna ska ha svårt att tända till efter onsdagens match?
– Jag tror inte att det ska vara så svårt. Det kommer att vara mycket publik i de återstående matcherna och vi slåss om fjärdeplatsen som möjligtvis kan ge oss en plats i Europa nästa år. Just den möjligheten gör att vi har något att spela för och då ska vi också vara fokuserade i de sista matcherna.

Markus Rosenberg är avstängd, hur mycket tror du att det kommer att påverka?
– Vi har spelat matcher utan Markus tidigare och klarat av det. Vi vet att han är en viktig spelare förr oss, men det får inte bli att han blir allt för viktig för vårt spel utan vi måste klara av att fixa uppgiften utan honom.

Vilken matchbild kan vi förvänta oss på söndag?
– Jag tror att det blir en match där vi kommer till att dominera.

Truppen:

Johan Wiland, Fredrik Andersson

Andreas Vindheim, Pa Konate, Anton Tinnerholm, Yoshimar Yotún, Carvalho, Franz Brorsson, Rasmus Bengtsson

Mattias Svanberg, Erdal Rakip, Oscar Lewicki, Vladimir Rodic, Enock Kofi Adu, Jo Inge Berget, Magnus Wolff Eikrem, 

Agon Mehmeti, Nikola Djurdjic

Hammarby IF – Malmö FF
Tele2 Arena
Söndag 25/10 klockan 15.00

Biljetter till MFF-sektionen hitta ni här.

huvudpartners

officiella partners