Inför Halmstads BK – Malmö FF

Publicerad 15 april 2017 i Nyheter

Efter en stabil seger i hemmapremiären mot GIF Sundsvall ligger MFF i delad serieledning och i Allsvenskans tredje omgång väntar ett bortamöte mot nykomlingarna Halmstads BK.

Precis som MFF har Halmstads BK spelat in fyra poäng i Allsvenskan hittills. I första omgången vann Halmstad hemma mot Östersunds FK och med ett oavgjort resultat mot Jönköpings Södra IF ligger söndagens motståndare på en delad andraplats.

– Det kommer att bli en tuff kamp. Våra förberedelser påminner därför om matchen mot IFK Göteborg, där gjorde vi en del bra och en del mindre bra. Jag förväntar mig en mycket bättre start i morgon än i förra bortamatchen, säger Magnus Pehrsson.

Magnus Pehrsson vill att MFF ska styra spelet och använda djupledsspel bakom motståndarnas backlinje.

– Jag hoppas och tror att det är en match där vi har mer boll. Det är viktigt att vi har tålamod och bra variation i vårt spel, särskilt när det gäller att flytta på motståndarna och komma i djupled bakom dem.

Mot GIF Sundsvall var Magnus Pehrsson nöjd med MFF:s presspel – något som berodde mycket på anfallsspelet.

– Den lyckade pressen mot Sundsvall berodde mycket på vårt anfallsspel. Där lyckades vi ha ett högt bollinnehav och dominerade matchen trots att vi sprang mindre än motståndarna.

Felipe Carvalho tillkommer till den trupp som slog GIF Sundsvall. Det är alltså en trupp på 19 man som under söndagen åker upp till Halmstad.

Truppen
Johan Wiland, Fredrik Andersson

Pa Konate, Behrang Safari, Franz Brorsson, Lasse Nielsen, Felipe Carvalho, Anton Tinnerholm, Andreas Vindheim, Yoshimar Yotún

Tobias Sana, Oscar Lewicki, Magnus Wolff Eikrem, Erdal Rakip, Mattias Svanberg, Anders Christiansen, Pawel Cibicki

Markus Rosenberg, Alexander Jeremejeff

Jo Inge Berget och Rasmus Bengtsson saknas på grund av skador.

Halmstads BK – Malmö FF
Örjans Vall
Söndag 16 april 15.00

Biljetter till bortasektionen finns här.

huvudpartners

officiella partners