Inför Halmstads BK – Malmö FF

Publicerad 06 augusti 2021 i Herr,Nyheter

Malmö FF reser under lördagen till klassisk mark när tabelltian Halmstads BK står för motståndet i den 14:e omgången av Allsvenskan.

Senast Malmö FF besökte Örjans Vall för allsvenskt spel var 2017. Då öppnade Anders Christiansen målskyttet i den 35:e spelminuten för att sedan resa hem till Malmö med en 3–0-seger och tre poäng. Nu väntar ett i år svårbesegrat HBK på sin hemmaplan, med endast en förlust på de 10 senaste matcherna, när lagen möts i Allsvenskan igen. I lördagens motstånd hittar vi MFF-lånet Marcus Antonsson som med sina 5 mål så här långt är HBK:s bästa målskytt under säsongen.

MATCHINFORMATION

Avspark: 17:30
Spelplats: 
Örjans Vall
TV-sändning: 
discovery+

JON DAHL TOMASSON OM:

Spelsystem:
Vi är i en fantastisk period med mycket matcher och som tränare jobbar jag just nu med en trupp med gott humör som har en fin insats bakom sig som gett självförtroende. Vi ska försöka bibehålla den intensiteten som vi visat upp i Europa även i Allsvenskan. Vi har kanske ställt upp lite annorlunda i de senaste Europamatcherna om man jämför med hur vi startat i Allsvenskan men jag tycker inte om att jämföra spelsystem med varandra. För mig handlar det snarare om principer. Så länge du har dina principer så tvingar du spelarna att vara flexibla. I modern fotboll är det viktigt att vara flexibel i sitt sätt att spela och det tycker jag vi visat att vi är duktiga på i de senaste matcherna. I en match överbelastar vi på kanterna, i en annan överbelastar vi central. I en match spelar vi 4-3-3, i en annan, 3-4-3.

Motståndaren, HBK:
De är stabila defensivt och har inte släppt in mer än 11 mål. Så det är ett lag med en stark försvarslinje som samtidigt inte heller gjort så mycket mål framåt. Vi känner att vi har god koll på hur de vill spela så det är inget som överraskar oss.

Att möta lånet, Marcus Antonsson:
Han är en fin kille som gjort det bra under sin tid i Halmstad. Han har snabbt hittat rätt i deras sätt att spela och är duktig på att göra det väldigt farlig för sina motståndare.

huvudpartners

officiella partners