Inför Halmstads BK – Malmö FF

Publicerad 03 augusti 2013

Malmö FF hann knapp landa på Sturup innan det var åter dags att snöra på sig fotbollsskorna och börja träna inför söndagens match mot Halmstads BK på Örjans vall. En match so

– Det känns energifyllt i laget. Vi har inga problem och ta matcherna rätt upp och ner. Vi jobbar och tränar ambitiöst för att hela tiden förbättra oss. Man kommer inte upp till de höga nivåerna om man inte hela tiden jobbar kompromisslöst med sig själv, laget och tar ansvar för klubben, berättar Rikard Norling.

Förlusten i torsdags kändes extra smärtsam. Hur långtid tar det för dig innan du kan släppa en sådan match och börja fokusera på nästa?
Det är skillnad på förlust och förlust, så är det. Vissa förluster är lättare på något sätt att ta än andra. Förlusten nu i torsdags har snarare hjälpt en att lyfta blicken. Nu när det blev som det blev så påminns man om hur viktigt Allsvenskan är för oss. Vi måste upp på toppnivå för att vinna matchen imorgon.

Vi spelade 1-1 mot HBK i premiären och efter det har de haft svårt att plocka in trepoängare. Vilken syn har du på HBK i år?
– Jag tror att de var väldigt bra i början när de, i sin svåra inledning mot oss och Elfsborg, fick med sig bra resultat genom att kryssa i bägge matcherna. Men det innebär även att de måste plocka trepoängare från de lag som de anser sig vara bättre än och det var där det började klydda till sig lite. Nu tycker jag att de verkar på väg uppåt igen där de har en tydligare spelidé där de inte bjuder på någonting.

– Jag tror att det kommer bli mycket kamp imorgon och det måste vi vara redo att ta. Både attitydsmässigt, men även taktiskt. Sen måste vi få igen den rörelse som vår spelidé kräver och som skapar vår kreativitet.

Trupp:

Målvakter: Johan Dahlin, Robin Olsen
Försvarare: Ricardinho, Pa Konate,  Pontus Jansson, Erik Johansson, Miiko Albornoz, Filip Helander
Mittfältare: Erik Friberg, Emil Forsberg, Jiloan Hamad, Simon Kroon, Simon Thern, Markus Halsti, Petar Petrovic, Erdal Rakip
Anfallare: Magnus Eriksson, Pawel Cibicki, Tokelo Rantie

Halmstads BK – Malmö FF
Söndagen 4/8 klockan 15.00
Örjans vall.

Information för er som ska resa upp till matchen