Inför GIF Sundsvall – MFF

Publicerad 12 april 2018 i Nyheter

I den tredje omgången i Allsvenskan väntar bortamöte mot GIF Sundsvall. Magnus Pehrsson vill se MFF göra jobbet mot ett lag som har en tendens att spela jämna matcher.

GIF Sundsvall – Malmö FF
Idrottsparken
Fredag 13 april 19:00

Det är med en vinst borta mot IF Elfsborg och en oavgjord hemmapremiär mot AIK i bagaget som MFF reser till Sundsvall under torsdagen. Motståndarna har däremot bara spelat en match, 0–0 hemma mot Örebro SK, eftersom deras bortamatch i andra omgången blev uppskjuten.

Fredagens möte mot GIF Sundsvall blir mot ett något förändrat lagbygge jämfört med 2017. Sedan förra säsongen har man tappat flera nyckelspelare, bland annat Eric Larsson, Lars Krogh Gerson och Marcus Danielson men fyllt på med passningsskickliga och tekniska spanjorer.

– De har byggt vidare på det de gjorde förra året och utvecklat ett spel som bygger på mycket bollinnehav. Det blir tight i deras defensiva spel och det gör att de ofta spelar jämna fotbollsmatcher, säger Magnus Pehrsson.

– Det är bara att titta tillbaka på förra året. Vi var det bättre laget hemma men gjorde 2–0 sent i matchen. På bortaplan gjorde vi en ganska dålig insats men vann ändå.

 Magnus Pehrsson vill se MFF göra jobbet i alla delar av spelet och förväntar sig spelmässig uppryckning jämfört med krysset i hemmapremiären i måndags.

– Vi är favoriter och vill göra en bättre insats än mot AIK. Men det är med respekt för motståndet. Om vi inte sätter försvarsspelet på rätt sätt eller fyller på bra framåt blir det svårt att vinna matchen.

MFF-truppen som reser till Sundsvall:

Johan Dahlin, Fredrik Andersson.

Eric Larsson, Egzon Binaku, Behrang Safari, Lasse Nielsen, Hugo Andersson.

Arnór Ingvi Traustason, Sören Rieks, Samuel Adrian, Oscar Lewicki, Bonke Innocent, Fouad Bachirou, Isak Ssewankambo, Mattias Svanberg, Felix Konstandeliasz.

Alexander Jeremejeff, Carlos Strandberg, Markus Rosenberg.Franz Brorsson är avstängd på grund av utvisning i senaste matchen. Rasmus Bengtsson återhämtar sig från lungkollaps. Andreas Vindheim saknas på grund av tidigare skada.

huvudpartners

officiella partners