Inför GIF Sundsvall – Malmö FF

Publicerad 28 juli 2017 i Nyheter

Det är dags för Allsvenskans 17:e omgång och MFF reser till Norrland för bortamöte mot GIF Sundsvall lördagen den 29 juli klockan 18:00. 

Efter en tuff vecka med förlust i Europa och retfullt kryss hemma mot IK Sirius reste sig Malmö FF och besegrade Jönköpings Södra IF på Swedbank Stadion i lördags. Nu väntar en utmaning mot GIF Sundsvall som tack vare bra resultat i de senaste två matcherna för närvarande vilar tryggt ovanför kvalstrecket.

Hemmamötet mot ”Giffarna” i våras slutade 2–0 till MFF efter mål från Behrang Safari och Markus Rosenberg.

– Det finns många delar av matchen mot GIF Sundsvall senast som vi tyckte att vi gjorde bra. Vid det tillfället spelade de mer 3-5-2 men har bytt till en annan uppställning sedan dess. Den har de varit konsekventa med. Det är det vi förväntar oss och utifrån det vi byggt vår matchplan, säger Magnus Pehrsson.

Den nya uppställningen som utgår från ett 3-4-3 innebär dock fortfarande att man ställer upp med en trebackslinje, vilket kan komma att innebära taktiska förändringar för MFF.

– Generellt har vi själva också spelat med tre backar när vi mött lag som ställer upp med trebackslinje. Fast senast mot Jönköping ställde vi upp med fyrbackslinje men spelade som med en trebackslinje nästan hela matchen ändå.

Under sommaren har GIF Sundsvall förlorat med uddamålet mot Djurgårdens IF och IK Sirius men vunnit och kryssat i ett dubbelmöte mot Halmstads BK. Den spelskicklige högerbacken Eric Larsson som gjorde mål i lagets senaste match mot Halmstads BK är avstängd och missar lördagens match.

Förutsättningarna i MFF:s trupp ser du här:

Truppen

Johan Dahlin, Fredrik Andersson.

Andreas Vindheim, Anton Tinnerholm, Franz Brorsson, Lasse Nielsen, Dennis Hadzikadunic, Behrang Safari.

Anders Christiansen, Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Yoshimar Yotún, Mattias Svanberg, Magnus Wolff Eikrem, Jo Inge Berget, Markus Rosenberg, Alexander Jeremejeff, Pawel Cibicki.

Felipe Carvalho saknas på grund av skada. Kingsley Sarfo är frånvarande av personliga skäl. Rasmus Bengtsson är i spelklart skick men har inte tagits ut i truppen.

– Rasmus har spelat två matcher på kort tid, vilket är ett överslag jämfört med tidigare belastning. Vi vill ta det försiktigt och när vi har ett antal alternativ på mittbackspositionen ska vi inte vara dumdristiga, säger Magnus Pehrsson.

GIF Sundsvall – Malmö FF
Norrporten Arena
Lördag 29 juli klockan 18:00

huvudpartners

officiella partners