Inför GIF Sundsvall – Malmö FF

Publicerad 28 augusti 2016 i Nyheter

MFF jagar revansch för vårens hemmaförlust i söndagens möte med GIF Sundsvall på Norrporten Arena.

Det var i april månad som GIF Sundsvall lyckades med det inget annat lag gjort i Allsvenskan i år, när de besegrade Malmö FF på Swedbank Stadion. Sett till matchbilden och antalet målchanser som dominerades av MFF borde det kanske ha blivit ett annat resultat än 1–2. MFF:s tränarstab har dock tagit lärdomar av det tidigare mötet inför söndagens bortamatch.

– Vi gjorde en stundtals bra match och tryckte tillbaka dem långa perioder. Vi borde varit mer effektiva när vi fick våra chanser. Nu är vi revanschsugna. Sundsvall har tappat en del pjäser sedan dess men det har också tillkommit spelare, säger Olof Persson, assisterande tränare.

– Det är en klubb som har tagit kliv de senaste åren och har en tydlig spelidé som de följer. De spelar längs backen och försöker systematiskt jobba sig fram. Det kommer vara en tuff nöt att knäcka men vi går givetvis för tre poäng.

MFF huserar i skrivande stund på en förstaplats i den allsvenska tabellen, samtidigt som elfteplacerade GIF Sundsvall är i riskzonen för att dras in i en kvalstrid. Lagen har däremot likheten att båda senast kommer från oväntade förluster i Svenska cupens andra omgång – MFF mot Landskrona BoIS och GIF Sundsvall mot Norrtälje.

– Precis som alla andra har vi varit otroligt besvikna men vi har pratat igenom det. Nu är det Allsvenskan som räknas. Truppens styrka är större än att det ska få påverka oss nu. Vi har en bra stämning, säger Olof Persson.

Truppen

Johan Wiland, Marko Johansson

Anton Tinnerholm, Mattias Andersson, Franz Brorsson, Kári Árnason, Pa Konate, Behrang Safari

Magnus Wolff Eikrem, Jo Inge Berget, Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Anders Christiansen, Enock Kofi Adu, Tobias Sana

Markus Rosenberg, Vidar Örn Kjartansson, Alexander Jeremejeff

GIF Sundsvall – Malmö FF
Söndag 28 augusti klockan 17:30
Norrporten Arena

huvudpartners

officiella partners