Inför genrepet mot Team Kosovo

Publicerad 27 mars 2009

Skador och landslagsuppdrag ställer till det lite för tränarna inför försäsongens sista träningsmatch, Team Kosovo på Malmö Stadion lördag eftermiddag.
– Det är bara att gilla läget, säger Hans Gren, som vill se bättre djupledsspel än senast mot Mjällby.

Malmö FF-Team Kosovo
Malmö Stadion lördagen 28 mars 13.00

MFF:s trupp:

Målvakter: Jonas Sandqvist, Dusan Melichárek

Försvarare: Ulrich Vinzents, Jimmy Dixon, Gabriel, Markus Halsti, David Durmaz, Ricardinho.

Mittfältare och anfallare: Robert Åhman Persson, Rick Kruys, Labinot Harbuzi, Jiloan Hamad, Miljan Mutavdzic, Daniel Larsson, Edward Ofere, Muamet Asanovski, Pontus Jansson.

– Det är inget vi gråter över, även om vi har våra synpunkter på det. Men det är bara att gilla läget, säger Hans Gren efter fredagens träningspass på plan sex, alldeles bakom Swedbank Stadions södra läktare.

Med en vecka kvar till den allsvenska premiären, borta mot Häcken på Rambergsvallen, genrepar MFF mot Team Kosovo på Malmö Stadion lördag eftermiddag. Förutsättningarna för detta genrep är dock inte helt optimala då en dryg handfull spelare saknas. Daniel Andersson är ännu skadad och inte aktuell, Jeffrey Aubynn och Agon Mehmeti är skadefria och var med i spelövningarna men är ännu inte i helt matchdugligt skick.

Vad Hans Gren syftar på med sin kommentar är det faktum att man under en och en halv vecka alldeles innan den allsvenska premiären tvingas avvara trion Guillermo Molins, Jimmy Durmaz och Jasmin Sudic på grund av uppdrag för U21-landslaget.

– Att inte kunna ha alla spelare som vi skulle kunna tillgängliga förrän två dagar innan seriepremiären är frustrerande för alla allsvenska lag. Men – vi försöker se det positiva, vi får chansen att titta lite närmare på några andra spelare istället, säger Hans med ett snett leende.

Frånvaron bereder i lördagens matchtrupp plats för två spelare från U-truppen: Pontus Jansson, som fått en del minuter på plan i de senaste träningsmatcherna, och Muamet Asanovski, lovande yttermittfältare (främst) född 1991 som gör debut på A-lagsbänken.

Oroliga staketspanare på fredagspasset noterade också att Miljan Mutavdzic saknades, men ”Micki” är uttagen i truppen och kommer att vara med imorgon.

– Han var tvungen att åka hem till Serbien och ordna med en del praktiska saker. Övergången blev klar så snabbt för ett par veckor sedan att han mer eller mindre fick kasta sig på ett plan till Sverige, förklarar Roland Nilsson.

Vad vill ni göra bättre jämfört med förra träningsmatchen mot Mjällby?
– Vi var duktiga på att trilla boll långa perioder i matchen, men vi måste hitta lite fler alternativ i anfallsspelet – å andra sidan har vi spelat ett tryggare försvarsspel, tycker vi. Bättre djupledsspel har stått i fokus på träningarna i veckan, säger Hans Gren.

Hur bra är Team Kosovo?
– Det vet vi inte än, men vi räknar med att de håller bra allsvensk klass.

Läs mer om matcharrangemanget här.

Tobias Christoffersson