Inför Gefle IF – MFF

Publicerad 24 februari 2018 i Nyheter

Malmö FF siktar på att följa upp segern i gruppspelspremiären med tre nya poäng mot Gefle IF i den andra omgången av Svenska cupen.

Gefle IF – Malmö FF
Söndag 25 februari 15:00
Gavlevallen
Läs supporterinformation här

Ett sent straffmål av Markus Rosenberg bäddade för seger med 1-0 mot Dalkurd FF i årets första tävlingsmatch. Nu är det dags för nästa dust och den här gången står Superettan-laget Gefle IF för motståndet. Enligt MFF:s tränare Magnus Pehrsson är det tänkbart att det blir någon förändring i startelvan.

– Det känns som att det finns utrymme för att göra någon korrigering, men inte någon massförändring. Det beror på att vi är väldigt jämna och konkurrenskraftiga. Det ska vi utnyttja så här tidigt på säsongen också, säger han.

Gefle IF, med MFF-utlånade lärlingen Anton Kralj i laget, åkte på förlust med 2-0 i den första omgången mot IF Brommapojkarna. Laget tränas av gamle landslagsspelaren Johan Mjällby.

– Mot BP spelade de i en 5-4-1-formation och var ett lag som försvarade lågt och ställa om snabbt. Jag utgår ifrån att de gör något liknande mot oss.

Enda förändringen i truppen jämfört med senast är att Laorent Shabani ersätter Markus Rosenberg. Kaptenen fick en smäll mot ankeln och står över morgondagens match som en försiktighetsåtgärd. Även Pavle Vagic och Bonke Innocent saknas på grund av skador.

MFF-truppen
Fredrik Andersson, Johan Dahlin

Andreas Vindheim, Eric Larsson, Behrang Safari, Egzon Binaku, Franz Brorsson, Lasse Nielsen, Rasmus BengtssonFouad Bachirou, Oscar Lewicki, Samuel Adrian, Arnór Ingvi Traustason, Mattias Svanberg, Sören Rieks, Laorent Shabani, Alexander Jeremejeff, Carlos Strandberg

huvudpartners

officiella partners