Inför Gefle IF – Malmö FF

Publicerad 29 oktober 2016 i Nyheter

Svenska mästarna besöker Gävle i säsongens sista bortamatch.

Det har gått några dagar sedan guldfirandet i Falkenberg och det är dags för match igen. Bara åtta spelare ur den matchtrupp som besegrade Gefle IF med 3–0 i vårens möte på Swedbank Stadion är tillgängliga för spel i söndagens match. Men även om truppen är sargad och seriesegern redan är säkrad råder det ingen tvekan om att vinst är målet. Laget åkte upp till Gävle på lördagen för att få så bra förberedelser som möjligt inför matchen.

– Vi hade en riktigt fin träning idag och ska ge allt utifrån förutsättningarna. Det är klart det har varit en speciell vecka. Därför är det bra att åka upp tillsammans och träna och bo ihop. Nu ska vi bygga upp koncentration inför matchen, säger MFF:s huvudtränare Allan Kuhn.

Gefle IF kämpar för ett förnyat allsvenskt kontrakt och har två poäng upp till kvalplats. Även om de befinner sig i en svår situation har de så smått börjat plocka poäng de senaste omgångarna och blir en tuff motståndare hemma på Gavlevallen.

– De har spelat för många oavgjorda matcher men är bra på att göra mål på slutet. De har en ödesmatch imorgon och jag förväntar mig att de är jättetaggade, säger Allan Kuhn.

Gefle IF – Malmö FF
Söndag 30 oktober 17:30
Gavlevallen

Truppen

Fredrik Andersson, Marko Johansson

Anton Tinnerholm, Andreas Vindheim, Franz Brorsson, Kári Árnason, Pa Konate, Yoshimar Yotún, Dennis Hadzikadunic

Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Mattias Svanberg, Tobias Sana

Jo Inge Berget, Alexander Jeremejeff, Teddy Bergqvist

Markus Rosenberg, Magnus Wolff Eikrem, Behrang Safari, Anders Christiansen, Johan Wiland, Rasmus Bengtsson och Erik Andersson saknas på grund av skador. Enock Kofi Adu är sjuk och missar matchen.

huvudpartners

officiella partners