Inför GAIS

Publicerad 25 juni 2011

Det var en glad och positiv Rikard Norling som tog emot pressen efter eftermiddagsträningen på träningsplan 6 söder om Swedbank Stadion. Trots att läget är sådant att han inte kan presentera en trupp till morgondagens bortamatch mot GAIS på Gamla Ullevi.

Matcherna duggar tätt nu och det avspeglas i trupperna. En del spelare ligger på gränsen och man avvaktar helt enkelt från dag till dag. Truppen blir inte helt spikad förrän bussen avgår mot Göteborg imorgon.

Rikard Norling om truppen
– Vi har faktiskt gjort som så att vi avvaktar tills imorgon för att vi har lite frågetecken att räta ut. Vi kommer att lämna truppen till spelarna imorgon.

Jeff är ett av frågetecknen?
– Ja han låg nedbäddad igår och är feberfri idag så vi får se.

Miljan?
– Miljan är ett frågetecken men är kallad till imorgon. Så får vi se om han åker med.

Om att Leif Engqvist hoppades på spel?(vilket han alltid gör efter att ha deltagit i träningen)
– Leffe behöver nog återhämtningsträning imorgon efter dagens insats på träningen. Han gick in i väggen efter en och en halv minut…

Om att han har lite att brottas med, med tanke på skador och sjukdomar i truppen
– Det ser ändå ganska bra ut. Bättre än jag trodde först faktiskt. Det finns faktiskt en hel del spännande alternativ på de olika positionerna. Ni får spekulera, det brukar ni vara bra på. Hur dags kommer tidningarna ut. Jag kan ju kolla era förslag imorgon bitti.

Om GAIS som motståndare
– Det känns som en potentiell möjlighet att göra en bra match och att ta poäng med sig hem. Inte bara en poäng då utan flera. De kommer att bjuda upp till dans ordentligt och om vi kan göra det också men på ett bättre kontrollerat på sätt än senast så finns det goda möjligheter. Vi kommer att få ytor att spela på.

Om det stämmer att han som tränare aldrig förlorat mot GAIS?
– Tänk att det finns statistik om allt. Det kan jag faktiskt inte svara på om det stämmer.

Följ matchen live
Fotboll skall ses live men har man ingen möjlighet till det så kan man följa matchen på Everysport.com direktrapportering Här kan man dessutom chatta med andra MFF-are och vinna biljetter till nästa hemmamatch.

Diskutera på facebook
Vill du diskutera matchen mot GAIS eller skadeläget så gör du det bäst på MFF:s officiella Facebook.