Inför GAIS – Malmö FF

Publicerad 28 februari 2021 i Herr,Nyheter

GAIS på bortaplan väntar Malmö FF i Svenska Cupens andra gruppspelsomgång.

Anders Christiansen är redo för spel.

Om matchen:

Avspark: 19:00
Spelplats: Bravida Arena
TV-sändning: C More (köp matchbiljett eller teckna abonnemanget Mycket Sport via bannerlänken nedan så stöttar du samtidigt MFF ekonomiskt)

Jon Dahl Tomasson om:

Läget i truppen:
Det är en del spelare på väg tillbaka. Arnór Traustason är tillbaka för första gången sedan sin lårkaka, det är positivt och något vi är glada över. Han gjorde sin första fulla träning idag och är fit for fight. Oscar (Lewicki) är tillbaka i lättare träning medans Sörens (Rieks) knä inte är helt okej. För Eric Larsson går det lite bättre.

Vikten att vinna:
Vi förlorade första omgången mot Västerås SK, då var vi inte glada och resultatet var oacceptabelt. Det var en match vi vinner nio av tio gånger. Nu har vi inte allt i egna händer vilket är frustrerande, samtidigt är det lite charmen med cupfotboll. Allt vi fokuserar på nu är att vinna våra två kvarvarande matcher.

Pressen att behöva vinna:
Spelarna är vana vid att hantera pressen här i Malmö. Det ger energi. Det finns alltid förväntningar och det får man deala med. Det är inget problem överhuvudtaget, tvärtom tror jag.

Marcus Antonsson som central forward:
Jag tycker Marcus tog många fina löpningar i förra matchen och kom till många målchanser, det är det viktiga först och främst. Han gjorde en fin match, hade han gjort två mål också vore det en fantastisk match. Jag tycker han tog för sig och såklart vill vi att han ska göra mål, men det är viktigt att han skapar målchanser.

huvudpartners

officiella partners