Inför fredagens träningsmatcher

Publicerad 09 februari 2023 i Herr,Nyheter

Träningslägret i Spanien avslutas med dubbla träningsmatcher mot Vålerenga och AGF. Här är all information inför matcherna. Notera att matcherna tyvärr kommer att behöva spelas utan publik.

Henrik Rydström under ett träningspass i Estepona.

Malmö FF – Vålerenga
Fredag 10 februari 13:00
Atalaya Football Camp (preliminärt)
Matchen sänds på MFF Play

Malmö FF – AGF
Fredag 10 februari 16:15
Marbella Football Center
Matchen kan av produktionsmässiga skäl tyvärr inte sändas på MFF Play
OBS. NY SPELPLATS OCH AVSPARKSTID.

OBS: Efter de senaste dagarnas tunga regnande kan matcherna komma att flyttas med kort varsel. Arrangören meddelar att matcherna inte kommer att kunna öppnas för åskådare. Malmö FF har önskat att spela inför publik och beklagar så väl det sena beskedet som att våra supportrar inte ges möjlighet att se matchen på plats.

Henrik Rydström om…

...att det nu är den sista träningsmatchsdagen innan tävlingssäsongen startar:

– Vi går in i den delen nu där vi försöker spetsa till lite mer. Alla matcher fram till nu har varit mer belastning, speltid och blanda i laget. Det är också nu som vi kommer att gå in mer på vilka vi tror för tillfället är de som är längst framme, även när det gäller hur vi vill spela och vilka vi tror kommer samverka bäst och vilka vi tror kommer göra varandra bättre.

…vilken spelmässig utveckling han vill se under fredagen:

– Om vi tar Dallasmatchen senast så var den bra i form av att vi verkligen tog ett kliv mot motståndarna. Det är också en sak som är viktig för oss. Vi står inte och väntar. Sen kan det ibland betyda att du går i fel lägen, men jag hoppas att vi kan fortsätta med den aggressiviteten och den bygger på att man hjälper varandra. Vi kliver och hjälper varandra och ger varandra täckning och trygghet.

– Offensivt vill jag se att variationen fortsätter utvecklas hela tiden. Det handlar om att hitta en ännu bättre variation i vårt eget spel. Vi har varit lite forcerande tycker vi. Vi vill fortfarande förbättra våra offensiva omställningar som var en bristvara förra året. Men det får inte heller bli att vi går framåt i alla lägen, då blir det ingen rytm i matchen. Det beslutsfattandet hoppas jag är bättre än vad det har varit tidigare.

…upplägget för att spela två matcher efter varandra samma dag:

– Det blir ett litet pussel som vi försöker lägga så bra vi kan. Vi flög ner fyra P19-spelare som sannolikt kommer att sitta på bänken mot Vålerenga och få hoppa in där om det behövs. Busanello har sannolikt 60 minuter i sig men då prioriterar vi att Jonas (Knudsen) och Martin (Olsson) ska få full speltid mot AGF Århus i stället och då får någon av de unga komma in mot Vålerenga.

huvudpartners

officiella partners