Inför första omgången av Svenska cupen

Publicerad 30 maj 2023 i Dam,Nyheter

På onsdag kväll kliver damlaget in i den första omgången av Svenska cupen. För motståndet står division 2-laget FC Staffanstorp på Staffansvallen.

FC Staffanstorp – Malmö FF
Onsdag, 31 maj kl. 19:00
Plats: Staffansvallen
Tävling: Svenska cupen
TV-sändning: Se sändningen från SvFF, här på mff.se.

Supporterinformation

Biljett till matchen köps på plats i entrén till ett pris av 50 kronor. Det går endast att betala med swish. Inpassering sker via huvudentrén i anslutning till Vikhemsvägen. Det kommer att finnas kiosk med sedvanligt utbud och grill på plats.

Maxim Khalil om

Uppgiften som väntar:
– Alla lag som möter oss kommer alltid göra sin bästa match mot oss. Alla vill slå Malmö FF och det måste vi ha med oss. Vi har respekt för både FC Staffanstorp och turneringen vi går in i men givetvis går vi för att gå för vinst.

Att spela Svenska cupen:
– Vi har alla längtat lite extra till att Svenska cupen drar igång. Det är inget annat än skitkul och en utmärkt chans för oss att ta oss vidare och möta högkvalitativt motstånd. Sen vet du aldrig hur lotten faller och har du otur kan det bli tufft att nå gruppspel. Vi tar en match i tagen men siktar högt.

Att spela mycket matcher:
Vi vill tävla på alla fronter så för oss är det bara positivt med mycket matcher. Vi ser alla matcher som en final och vill vinna alla matcher vi kliver ut till. För att göra det behöver vi ställa bra lag på banan men givetvis måste vi ta hänsyn till ett tajt spelschema. Den här veckan har vi tre matcher på sju dagar så visst kommer vi behöva rotera för att inte överbelasta.

I den första omgången av Svenska cupen gör distriktslagen upp om platserna i omgång 2. Väl där kliver lag från Elitettan in i tävlingen innan de 14 lagen från Damallsvenskan kliver in i den tredje och sista omgången innan gruppspelet.

huvudpartners

officiella partners