Inför första allsvenska bortamatchen

Publicerad 07 april 2023 i Herr,Nyheter

Efter tre poäng i hemmapremiären mot Kalmar FF är det dags för årets första bortamatch i Allsvenskan. BP borta står på schemat under påskafton.

Henrik Rydström med senaste nytt inför matchen mot BP.

Om matchen

IF Brommapojkarna – Malmö FF
Grimsta IP
Lördag 8 april 15.00

Henrik Rydström om:

Träningsveckan (med bara två A-spelare med i tisdagens U21-match)…
– Det är alltid en avvägning den veckan när det är en U21-match. Å ena sidan är belastningen du får i en match ibland svår att simulera i träning. Att spela 45 minuter, vila 15 och spela 45 igen gör vi inte i träning. Men denna veckan gjorde vi en bedömning att vi ville hålla ihop gruppen så mycket som möjligt för att kunna nöta på saker som kräver fler spelare på träningsplanen.

– Nu har vi kunnat jobba med saker i vårt försvarsspel som vi inte hade kunnat göra om ett gäng spelare varit iväg och spelat med U21. Så det blir en bedömning från vecka till vecka.

Motståndarna BP…
– Det är ett lag som vill spela, som kommer vilja sätta sin prägel på matchen och som säkert är lite missnöjda med delar av sin match mot Djurgården. Visst, de är nykomlingar men det är en klubb som är van vid att vara i Allsvenskan och som har värvat en del allsvensk rutin. Så det är en erfaren nykomling, kan man säga.

Vilka steg laget ska ta spelmässigt…
– Det fanns delar i premiären där vi såg att saker och ting är på väg åt rätt håll. Dels hur spelarna hanterade den pressen som det ändå är att spela första matchen i Allsvenskan inför våra supportrar, och dels hur de hanterade matchplanen där det uppkom situationer som kanske var lite annorlunda än vad de är vana vid.

– Jag tycker att våra principer satt tämligen bra och vi övergav inte dem. Vi fortsätter vara en grupp som spelar fotboll tillsammans, på det sättet som vi vill, och inte en grupp individer som har tur i vissa moment. Det är det vi vill se och gör vi det på lördag så har vi alla förutsättningar att göra en riktigt bra match.

Taktisk flexibilitet…
– Personligen slog det mig för kanske fem-sex år sedan när jag började titta mer noga på hur de bästa lagen i världen utvecklas. Då märkte jag att de verkligen kan spela på en massa olika sätt. Tittar man på klubblagsfotboll i Sverige så har de flesta lagen spelat på mer eller mindre exakt samma sätt och sen vinner det lag med bäst spelare, ungefär. Det börjar förändras nu.

– Det pratas mycket om olika formationer men för mig handlar det mer om var ytorna finns och vilka ytor vi kan skapa på planen. Inte förutbestämt på så sätt att den spelaren ska stå exakt där och så vidare. Jag försöker hela tiden att hitta sätt så att vi får ut så mycket som möjligt av våra spelare. Så flexibilitet kan i vissa situationer vara helt avgörande och det har gruppen varit väldigt bra på hittills.

huvudpartners

officiella partners