Inför FK Vardar – Malmö FF

Publicerad 17 juli 2017 i Nyheter

Tisdagen den 18 juli klockan 18:00 spelar MFF returmatchen mot FK Vardar i andra kvalomgången till Champions League. MFF:s huvudtränare Magnus Pehrsson tror på sitt lag och hoppas att detaljerna man jobbat med ska lyfta oss till seger. 

Se presskonferensen inför FK Vardar – Malmö FF.

Den första matchen lagen emellan spelades i Malmö i onsdags och slutade 1–1 – en besvikelse sett till spelövertag och avslut. Returen på bortaplan blir med största sannolikhet ett snäpp tuffare men Magnus Pehrsson känner att förberedelserna är bra.

– Vi har tittat på förra matchen och hittat saker som vi kan göra. För tränarteamet har mycket handlat om att förbereda byten och justeringar inför olika scenarion. Det känns som att vi landat bra utifrån den grund vi har. Vi har gjort små ändringar hos spelare och positioner som förhoppningsvis ska maximera insatsen, säger han.

Förutsättningarna är tydliga inför tisdagens drabbning – vid vinst, eller oavgjort med 2–2 eller mer är Malmö FF vidare till tredje kvalrundan till Champions League. Men matchplanen förändras i utgångsläget inte av faktumet att MFF måste göra mål.

– Jag känner mig säker på att vi kommer göra mål imorgon. I år har vi bara en mållös tävlingsmatch, borta mot Kalmar FF. Så som alltid ska vi gå in och anfalla och samtidigt ha bra struktur och balans. Det är snarare att vi har diskuterat hur vi ska agera när vi väl gjort mål, säger Magnus Pehrsson.

På måndagskvällen gör MFF sista träningen inför matchen. Tillbaka i matchtruppen är Markus Rosenberg och Behrang Safari som varit borta skadade.

Truppen:

Johan Wiland, Fredrik Andersson.

Behrang Safari, Pa Konate, Andreas Vindheim, Anton Tinnerholm, Rasmus Bengtsson, Franz Brorsson, Lasse Nielsen, Dennis Hadzikadunic, Yoshimar Yotún.

Erdal Rakip, Oscar Lewicki, Anders Christiansen, Mattias Svanberg, Magnus Wolff Eikrem, Jo Inge Berget, Pavle Vagic, Markus Rosenberg, Pawel Cibicki.

Felipe Carvalho och Alexander Jeremejeff är skadade och kan ej medverka.

FK Vardar – Malmö FF
Tisdag 18 juli 18:00
Mladost Stadium, Strumica

Matchen visas på Viasat Sport Premium och Viaplay.LÄS MER: Lasse Nielsen inför matchen: ”Måste hålla huvudena kalla”

huvudpartners

officiella partners