Nielsen inför returen: ”Måste vara kalla”

Publicerad 17 juli 2017 i Nyheter

Tillsammans med resten av truppen och staben är Lasse Nielsen nu på plats i Strumica inför avgörandet av Champions Leagues andra kvalomgång. Mittbacken efterlyser kalla huvuden och större effektivitet till tisdagens match mot FK Vardar.  

Det första mötet lagen emellan på Swedbank Stadion i onsdags slutade 1–1. MFF följde upp med ett nesligt poängtapp mot IK Sirius i lördags. Men med lite distans från resultaten är allt fokus nu inställt på att göra jobbet i Makedonien.  

– Stämningen i truppen är bra. Givetvis var vi sura efter matchen i lördags. Men nu är det en ny match och ny turnering. Alla är klara för att ge det som behövs för att vi ska gå vidare, säger Lasse Nielsen.

Trots ett stort spelövertag och dominans i avslutsstatistiken blev det alltså bara oavgjort i den första matchen. Lasse Nielsen vill se större skärpa hos MFF-spelarna och tror att det ska vara tillräckligt för att gå vidare.

– Det behövs mer effektivitet i båda ändarna av laget. Och lite mer kyla i de avgörande momenten framåt. Vi lärde oss också att FK Vardar är ett lag vi ska kunna slå. Den här gången ska vi försöka få det första målet, säger Lasse Nielsen.

Med resultatet 1–1 i Malmö är motståndarna vidare på mållöst resultat. Och det kommer givetvis påverka spelet i tisdagens match.

– Vi tror att de kommer att spela defensivt. Vi måste också hålla huvudena kalla och vara förberedda på att de vill få tiden att gå på olika sätt.

Lasse Nielsens mittbackskollega Franz Brorsson gjorde MFF:s kvitteringsmål mot FK Vardar och vann därmed den interna tävlingen om vilken mittback som gör det första målet. Men Lasse Nielsen känner ingen revanschlust kring just det.

– Tävlingen gällde Allsvenskan. Den gällde absolut inte Europa.  Så den är inte avgjord ännu. Gör han mål imorgon igen är det helt okej för mig, haha.

FK Vardar – Malmö FF
Mladost Stadium
Tisdag 18 juli klockan 18:00

Följ matchen på Viasat Sport Premium eller Viaplay om du inte är på plats.

huvudpartners

officiella partners