Inför finalen i Svenska cupen

Publicerad 09 maj 2018 i Nyheter

MFF är på plats i Stockholm inför finalen mot Djurgårdens IF. Laget kommer att ha tusentals supportrar i ryggen när de spelar för föreningens femtonde cuptitel.

Final: Djurgårdens IF – Malmö FF
Torsdag 10 maj 15:00
Tele2 Arena
Köp biljett 

Turneringen som för MFF:s del inleddes med en seger borta mot FC Trollhättan i augusti förra året har nu kommit till avgörandets stund. Över 4500 MFF-supportrar har biljett till matchen och allt tyder på att det kommer att vara ett fantastiskt tryck på Tele2 Arena när matchen blåses igång.

– Det inspirerar ännu mer. Att spela en match i Stockholm inför ett så stort stöd känns fantastiskt. Vi kan skapa något unikt tillsammans och göra den här matchen till den första finalsegern på 29 år, säger Magnus Pehrsson.

Malmö FF och Djurgårdens IF har redan mötts två gånger i Allsvenskan i år, eftersom en omgång flyttats på grund av sommarens Europaspel. Bortamatchen slutade med förlust men i hemmamötet blev det vinst efter att Carlos Strandberg gjort enda målet. Cupfinalen blir det tredje mötet lagen emellan på bara drygt tre veckor.

– Båda lagen har lärt sig mer än man gör av ett motståndarlag normalt. Man känner igen situationen helt enkelt. Ingen får fördel av det men vi tycker det är skönt att vi vann och var det bättre laget när vi möttes senast. Den känslan bär vi med oss in i finalen.

MFF har rest till Stockholm med en tjugomannatrupp som ska bli arton spelare när det är dags för match. Alla var ute på plan när ett enklare träningspass genomfördes på matcharenan på onsdagseftermiddagen.

– Med tanke på att det bara är två dagar sen senaste matchen passade det perfekt att ha den här träningen nu på eftermiddagen. Man har ofta lite mer energi i kroppen. Det handlade om att få en känsla av konstgräset och planen. Vi vet vad som fungerat bra mot Djurgården och därför har vi inte övat på något speciellt utan mer försökt hitta den rätta känslan här inne.

MFF-truppen på plats i Stockholm:
Johan Dahlin
Fredrik Andersson
Egzon Binaku
Behrang Safari
Lasse Nielsen
Rasmus Bengtsson
Eric Larsson
Franz Brorsson
Sören Rieks
Samuel Adrian
Oscar Lewicki
Fouad Bachirou
Isak Ssewankambo
Bonke Innocent
Felix Konstandeliasz
Mattias Svanberg
Arnór Ingvi Traustason
Alexander Jeremejeff
Carlos Strandberg
Markus Rosenberg

huvudpartners

officiella partners