Inför FC Zenit – Malmö FF

Publicerad 28 september 2021 i Herr,Nyheter

Gruppspelet i UEFA Champions League rullar vidare med bortamatch i Sankt Petersburg. Jon Dahl Tomasson och Antonio Colak delar med sig av sina tankar inför onsdagens match mot FC Zenit.

Om matchen

Avspark:  Onsdag 29 september 18:45
Spelplats: Gazprom Arena
TV-sändning: Streamas via Telia TV och C More.

Jon Dahl Tomasson om

…vilka spelare som kommer vara redo för spel

– Sören kommer inte vara tillgänglig. Vi saknar fortfarande några spelare. Det har varit 8–9 borta och det känns av så klart. Men jag kommer att rotera lite imorgon. Ingen kan spela för många matcher i rad. Sergio blir bättre och bättre. Vi får se hur det ser ut imorgon.

…det finns press på att ta poäng imorgon för att ha en god chans att gå vidare

– Vi ser inte på det på det sättet. Vi vill spela på vårt sätt och hantera den höga nivån. De bästa spelarna i världen spelar i den här turneringen. Vi vill vara modiga med bollen och måste kunna drömma om att överraska. Men det är klart att vi är underdogs.

– Det här är bonusmatcher. Vi vill utvecklas och lära från det här.  Men vi ser fram emot utmaningen.

…laget kommer att spela mer defensivt än vid hemmamatchen mot Juventus

– Alla matcher behöver olika angreppssätt. En match har olika faser och man kommer att behöva vara offensiv och defensiv. Man kan inte försvara i 90 minuter eller anfalla i 90 minuter. Vi måste göra rätt saker vid rätt tillfälle.

Antonio Colak om

…vikten av att få med sig ett bra resultat imorgon

– Det är den högsta nivån av fotboll. Det är två mästarlag som möts och på den här nivån finns inte några lätta matcher. Vi måste minimera antalet misstag och vara modiga. Då kan vi lyckas imorgon.

…kvaliteten på motståndarlaget

– Zenit är det ledande laget i Ryssland. De har stor individuell kvalitet där uppe, inte minst deras brasilianska spelare. Det är ett tufft lag. Men de kan göra misstag och det ska vi försöka dra nytta av.

huvudpartners

officiella partners