Inför FC Trollhättan – MFF

Publicerad 22 augusti 2017 i Nyheter

Malmö FF åker upp till Trollhättan för att möta division 2-laget FC Trollhättan i Svenska Cupens andra omgång. Vinnaren kvalificerar sig för cupens gruppspel i början av nästa år.

Efter den tunga förlusten i Allsvenskan borta mot AFC Eskilstuna i lördags är Malmö FF ute efter revansch. 

– Vi kommer från en sämre insats som slutade med förlust och det blev en käftsmäll. Nu gäller det att spela bättre fotboll i 90 minuter och vinna, säger MFF:s tränare Magnus Pehrsson.

Andreas Vindheim byttes ut i den andra halvleken mot AFC efter en krampkänning. Av säkerhetsskäl är norrmannen inte med i morgondagens trupp. I övrigt är truppen densamma som sist, men Magnus Pehrsson medger att några förändringar i laguttagningen är att vänta.

– Det lutar åt det. Vi är just nu i ett läge med en bred trupp och tre matcher på nio dagar. Det kan vara bra för oss som grupp att inte använda samma elva och dessutom gjorde vi inte en bra match senast.

Onsdagens motståndare FC Trollhättan huserar i division 2 Norra Götaland där laget för närvarande parkerar på tredje plats i tabellen. MFF:s tränarstab har studerat motståndarna i deras senaste matcher och känner sig väl förberedda inför morgondagens avspark.

– Det är ett storvuxet lag som är bra på fasta och har en långkastare som kastar längre än alla lag i Allsvenskan. Vi vet vad vi ska se upp med och vad vi ska utnyttja. Tändningen ska vara på hundra och då ska vi vinna, säger Magnus Pehrsson.

Truppen
Johan Dahlin, Fredrik Andersson

Anton Tinnerholm, Franz Brorsson, Lasse Nielsen, Behrang Safari, Dennis Hadzikadunic

Anders Christiansen, Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Mattias Svanberg, Jo Inge Berget, Alexander Jeremejeff, Pawel Cibicki, Kingsley Sarfo, Bonke Innocent, Magnus Wolff Eikrem, Carlos Strandberg

Saknas: Markus Rosenberg (avstängd), Rasmus Bengtsson (sjuk), Andreas Vindheim, Felipe Carvalho (skador).

FC Trollhättan – Malmö FF
Onsdag 23 augusti 18:30
Edsborgs IP

Matchen sänds på C More.

huvudpartners

officiella partners