Inför FC Midtjylland – MFF

Publicerad 29 augusti 2018 i Nyheter

MFF är på plats i Herning för uppladdningarna inför den avgörande kvalmatchen i play-off till Europa League.

FC Midtjylland – Malmö FF
Torsdag 30 augusti 19:15
Arena Herning
Matchen visas på Kanal 9 och Eurosport Player.

Det började så bra förra torsdagen. 2–0 och stor spelmässig dominans mot de regerande danska mästarna. Men FC Midtjylland lyckades resa sig och fick med sig 2–2 från mötet i Malmö.

– Vi var besvikna. Både för att vi tappade ledningen och för att vi kände att vi var det bättre laget. De fick energi av sitt 2–1-mål, vilket vi kunde ha fått av ett 3–0-mål, säger Markus Rosenberg.      

Lagkaptenen får medhåll av huvudtränare Uwe Rösler.

– Vi spelade på det sättet vi ville spela. Vi var bättre än dem på nästan alla nyckeltal – passningsprocent, målchanser, skott på mål, kvalitet på chanserna. Tyvärr gjorde vi inte fler mål, säger han.

Med resultatet från det första mötet krävs vinst eller oavgjort med 3–3 eller fler mål för att Malmö FF ska säkra en plats i Europa Leagues gruppspel. Men utöver att MFF under stora delar av senaste matchen var bättre än FC Midtjylland finns det fler ljusglimtar att ta tillvara. Bland annat är Rasmus Bengtsson och Behrang Safari tillbaka i matchtruppen i bra slag.  

– Behrang och Rasmus har fått några bra träningspass och är bra inför imorgon. Men Franz har också gjort det bra. Och Lasse har knappt gjort ett misstag sedan jag kom tillbaka. Jag är glad med vad jag har tillgängligt, säger Uwe Rösler.

Mittfältsmotorn Anders Christiansen som börjat producera poäng på löpande band ser också att både han själv och laget tar nya kliv framåt varje match. Samtidigt pekar han på en viktig statistisk fördel för MFF.

– Vi blir bättre och bättre för varje gång. Och vi har fortfarande inte förlorat i Europa, säger Anders Christiansen.

Truppen

1. Walter Viitala
2. Eric Larsson
3. Egzon Binaku
4. Behrang Safari
5. Sören Rieks
6. Oscar Lewicki
7. Fouad Bachirou
8. Arnór Traustason
9. Markus Rosenberg
14. Anders Christiansen
17. Rasmus Bengtsson
18. Romain Gall
20. Bonke Innocent
23. Marcus Antonsson
24. Lasse Nielsen
26. Andreas Vindheim
27. Johan Dahlin
31. Franz Brorsson
35. Samuel Adrian
40. Hugo Andersson

huvudpartners

officiella partners