Inför FC Lugano – Malmö FF

Publicerad 06 november 2019 i Nyheter

Spänningen fortsätter i UEFA Europa Leagues gruppspel under torsdagen. Efter seger i hemmamatchen är det nu dags för nästa rond mot FC Lugano i Schweiz.

MFF tränar på matcharenan i St Gallen dagen innan match.

Gruppen är tät med MFF på fyra poäng, en bakom FC Köpenhamn och FC Dynamo Kiev på fem vardera. Morgondagens motståndare FC Lugano är bottenplacerade med en poäng.

Det schweiziska laget, som spelar sina hemmamatcher i gruppen i tyskspråkiga St Gallen, har nyligen bytt tränare. Ny på posten är 56-årige Maurizio Jacobacci.

– Han kom in och laget vann direkt. Vi såg den matchen. Tränaren var nöjd med deras insats vilket tyder på att de säkert vill uppträda på ett liknande sätt mot oss, säger MFF-tränaren Uwe Rösler.

En himmelsblå seger imorgon skulle betyda viktiga poäng i jakten på avancemang.

– Vi behöver nog vinna två av tre matcher. Vi vill förstås börja redan imorgon. Vi spelar på bortaplan, men vi tänker offensivt ändå. Förhoppningsvis kan vi kontrollera matchen på samma sätt som vi gjorde i första halvlek på Stadion.

MFF städade av Örebro med klara 5-0 i lördags, men trots storsegern blev det inget allsvenskt guld. Även om laget föll på mållinjen är Uwe Rösler imponerad över spelarnas förmåga att snabbt ladda om inför vad som komma skall i Europa.

– I måndags på träningen såg jag inställning, glädje och kvalitet. Ingen baksmälla överhuvudtaget. Men det riktiga svaret får vi imorgon. Vi har en stark tro på det här. Ju snabbare nästa match är desto bättre, det är min erfarenhet.

Ledarstaben har en i stora drag frisk trupp att välja från, undantagen är Anders Christiansen och Franz Brorsson.

– Vi hade ett par spelare som tränade med handbromsen uppe igår. Men jag hoppas vi har alla tillgängliga imorgon, säger Uwe Rösler.

Truppen

Dusan Melichárek
Johan Dahlin
Eric Larsson
Jonas Knudsen
Behrang Safari
Sören Rieks
Oscar Lewicki
Fouad Bachirou
Arnór Traustason
Markus Rosenberg
Guillermo Molins
Felix Beijmo
Rasmus Bengtsson
Romain Gall
Erdal Rakip
Bonke Innocent
Marcus Antonsson
Lasse Nielsen
Jo Inge Berget
Tim Prica

huvudpartners

officiella partners