Inför FC Köpenhamn – Malmö FF

Publicerad 11 december 2019 i Nyheter

Det är upplagt för stor dramatik när MFF reser över bron för att möta FC Köpenhamn på bortaplan i den avslutande gruppspelsmatchen i UEFA Europa League.

En glad Sören Rieks på den matchförbererande träningen på Parken dagen före match.

Hemmalaget FC Köpenhamn toppar gruppen med nio poäng. MFF är tvåa med åtta poäng och FC Dynamo Kiev trea med sex poäng. Det är med andra ord upplagt för ett triangeldrama i kampen om avancemang imorgon kväll.

– Fotbollen har lärt mig att man bara kan påverka sin egen situation. Vi kan inte styra över vad som händer i Kiev. Chansen ligger i våra händer och vi är i en fantastisk position, precis som FCK. Vi vill ha samma utgång på matchen som mot Kiev. Vi har en bra träningsvecka i Marbella bakom oss, så vi går in med en positiv känsla, säger Uwe Rösler.

MFF:s lagkapten Markus Rosenberg gör sin allra sista match i karriären imorgon.

– Det känns okej. Det har varit olika trappsteg för mig hela tiden och det största var senast mot Kiev. Det är klart att jag alltid kommer sakna fotbollen. Det är en sorg. Men jag är väldigt glad att få vara med och avsluta med en så här stor match.

Han förväntar sig en tuff matchbild imorgon.

– Köpenhamn har dominerat länge i dansk fotboll och i Europa. Jag var lite förvånad senast att de inte var mer spelförande. Men de är otroligt stabila och starka hemma. Det blir en kamp.

Uwe Rösler fyller i:

– Det är deras hemmaplan och stadion kommer att vara fullsatt. De kommer troligen pressa oss högre. Men de leder gruppen och har något att förlora, vi har något att vinna. Jag förväntar mig en tight match med två lag som försöker att radera ut varandra.

Mot FC Dynamo Kiev klev egenfostrade Erdal Rakip fram och blev matchvinnare med sitt 3-2-mål. Uwe Rösler lyfte sin mittfältare på presskonferensen dagen före match.

– Jag betonade efter förra matchen att han gav oss energi. Han kom in i rätt ögonblick och utnyttjade chansen på ett briljant sätt. Dessutom mot ett topplag. Han har borrat ner huvudet och arbetat stenhårt. I Marbella visade han att han är aktuell för en startplats.

Fouad Bachirou är avstängd och är inte tillgänglig för matchen i Köpenhamn. Anders Christiansen var sjuk under onsdagen och avstod träningen på Parken, men Uwe Rösler bekräftar att planen är att ”AC” ska ansluta till truppen på matchdagen.

– AC har inte rest med oss, han kommer att ”göra en Behrang” som mot Besiktas (resa på egen hand på matchdagen, reds. anm.). Det gick ju bra då, så det är ett gott omen.

Truppen

1. Dusan Melichárek
2. Eric Larsson
3. Jonas Knudsen
4. Behrang Safari
5. Sören Rieks
6. Oscar Lewicki
8. Arnór Traustason
9. Markus Rosenberg
11. Guillermo Molins
16. Felix Beijmo
17. Rasmus Bengtsson
18. Romain Gall
19. Erdal Rakip
20. Bonke Innocent
23. Marcus Antonsson
24. Lasse Nielsen
27. Johan Dahlin
31. Franz Brorsson
32. Jo Inge Berget
33. Amel Mujanic
37. Tim Prica

huvudpartners

officiella partners