Inför FC Dynamo Kiev – MFF

Publicerad 18 september 2019 i Nyheter

MFF inleder årets Europagruppspel med en bortamatch i Ukraina.

Motståndarna FC Dynamo Kiev är det högst rankade laget i MFF:s grupp. Vanligtvis är Rasmus Bengtsson och hans lagkamrater vana vid att gå in i matcher som favoriter, men imorgon är det annorlunda.

– Normalt sett är vi favoriter i varje match men imorgon spelar vi mot ett bra lag som har stor erfarenhet av de här matcherna. Det blir tufft, men vi har fortfarande en bra chans, säger mittbacken.

Under försäsongen 2019 möttes de båda lagen i en träningsmatch i spanska Marbella. Den matchen slutade mållöst, 0–0, men tack vare den matchen har MFF bra koll på Dynamo Kiev.

– Vi tycker att vi har bra koll på deras lag och vi har förberett oss så gott vi kan. Vi behöver ha en bra dag och vara modiga. Ungefär som när vi spelade mot Besiktas eller Chelsea, säger Uwe Rösler.

MFF vann mot IFK Norrköping i den allsvenska omstarten, men att spela i Europa är annorlunda jämfört med Allsvenskan, menar Uwe Rösler.

– I Europa måste vi anpassa oss mer i hur vi tar oss an matchen. Den här gruppen av spelare har levererat på regelbunden basis och spelat på den här nivån under en lång tid. Imorgon står vi inför ett nytt test.

Matchen sänds på Kanal 9 & Eurosport Player med start 18:00.

Truppen

huvudpartners

officiella partners