Inför Enköping-MFF

Publicerad 03 oktober 2003

Ett lite slitet MFF far till Enköping lördag morgon, med på resan sjutton man. Söndagens uppgift: ta tre poäng från ett lag med kniven på truppen och sätta press på Djurgården som har samma uppgift på måndag.

Truppen mot Enköpings SK:

Målvakter: Mattias Asper, Lee Baxter.
Försvarare: Matias Concha, Jon-Inge Höiland, Olof Persson, Joseph Elanga, Jussi Nuorela.
Mittfältare: Erik Johansson, Louay Chanko, Andreas Yngvesson, Tobias Grahn, Hasse Mattisson, Thomas Olsson, Jon Jönsson.
Anfallare: Peter Ijeh, Niklas Skoog, Markus Rosenberg.

Matias Conchas näsa är framgångsrikt ”tillfixad” och han är redo för spel. I övrigt finns det lite skavanker här och där, flest på Peter Ijeh, vars medverkan är något osäker. Därför tar MFF 17 man med sig på resan upp, som anträds lördag morgon och följs av ett träningspass på plats på eftermiddagen.

3-0 mot AIK och en övertygande match i söndags – det verkar som allt är frid och fröjd i det himmelsblå lägret.
– Ja, det är det väl… men vi är kanske lite trötta, lite slitna. Det har varit en okej vecka, inte mer. Vi är i slutet av säsongen, men samtidigt – slår vi Enköping och Djurgården tappar poäng mot Sundsvall är vi med, och så har vi hemmamatchen mot Sporting Lissabon. Det får vi förstås ytterligare krafter av, säger Tom Prahl inför seriens näst näst sista match.

Var du alltigenom nöjd med segern över gnagarna?
– Ja, särskilt med tanke på att vi haft täta matcher. Vi fick en bekväm match med målen innan och efter paus, det såg stabilt ut i försvaret och de sträckte vapen lite lättare än jag trott. Men vårt djupledsspel har kommit av sig lite, vi har jobbat på det i veckan.

En öppen matchbild med just ytor för omställningar i djupled torde kunna uppstå när ett Enköping i yttersta nöd – sist i tabellen – måste spela för och ta tre poäng för att hålla hoppet om en allsvensk fortsättning levande.
– Trots en dålig säsong har Enköping fortfarande chansen, om Öster och Sundsvall förlorar är de plötsligt över strecket, säger Tom Prahl.

Vad är ditt intryck av deras säsong?
– Alla inklusive dom själva visste väl att det skulle bli tufft, men de var faktiskt bra nere i La Manga innan säsongen. Under seriens gång har de haft mycket problem med skador och spelarbyten, och inte fått den kontnuitet som ett lag i deras situation behöver. Men bortasegern över Örebro var ingen dålig skalp.

Intressant är att MFF och Djurgården ställs inför samma uppgift i den 24:e omgången: att borta möta ett lag som slåss för sitt liv: ESK-MFF på söndag, Sundsvall-Djurgården måndag.
– Vinner vi, sätter vi press på Djurgården, men tappar vi poäng vet de att de kan avgöra. Det gäller att vi är bra, säger Tom Prahl.

Helt enkelt…
OBS! att det är avspark på Enavallen redan 15.00.

Tobias Christoffersson