Inför DM-kvartsfinalen: ”Vi är i den bästa formen”

Publicerad 14 juni 2022 i Dam,Nyheter

Det är dags för kvartsfinal i Distriktsmästerskapen. På onsdagskvällen möter MFF tufft motstånd när topplaget i division 1, Södra Sandby, väntar. ”Vi har en semifinal i sikte”, säger tränare Fredrik Jahnfors.

Fredrik Jahnfors ser fram emot kvartsfinalen i DM mot Södra Sandby IF.

Södra Sandby IF – Malmö FF
Onsdag 15 juni 19:00
Södra Sandby IP

Förra året tog Södra Sandby IF klivet upp i division 1. Som nykomling har laget stormat fram genom serien och ligger bara tre poäng från förstaplatsen efter tio spelade omgångar. Med stora ambitioner leds laget av Otto Persson, som tidigare tränat bland annat LB07 i Damallsvenskan.

Malmö FF kliver in i kvartsfinalen med stort självförtroende. Vägen till kvartsfinalen inledes med en övertygande gruppseger och 13–0 i målskillnad. I 16-delsfinalen blev det seger 8–0 mot Vinslöv innan IK Pandora FF tvingades till WO i 8-delen som gav MFF en 3-0-seger och en plats i kvartsfinalen.

Har du inte möjlighet att stötta laget på plats sänder Södra Sandby matchen via deras hemsida.
Se den för 59 kronor här.

Fredrik Jahnfors om…

…en inspirerande uppgift.
Det här är en match vi gått och väntat på. Det ska bli otroligt roligt att få mäta oss med så här spelskickliga lag. Vi älskar uppgiften vi har framför oss och det är bara inspirerande att få åka till Sandby. Vi hoppas på många MFF:are på plats och vi vill bjuda på fin fotboll. Vi har en semifinal i sikte.

…motståndare Södra Sandby IF.
Vi har stor respekt för vår motståndare. De har en jättefin säsong bakom sig och har en trupp med stor individuell skicklighet. Jag är inte förvånad över att de ligger i toppen av division 1 med det materialet de har. Men de har fått ihop det på ett bra sätt, spelar med en tydlig spelidé och är stabila i deras speluppbyggnad. De har spelare med stor rutin från de högre divisionerna kombinerat med flera unga och lovande talanger.

…formen efter våren.
Vi är i den bästa formen. Vi kommer till matchen med stort självförtroende efter en fin vår där jag tycker vi tagit stora kliv i vår utveckling. Tjejerna kommer till varje träning med målsättningen att bli bättre och tar stort ansvar för att vi ska ta nästa kliv. Vi är självkritiska i varje moment och tar tag i det när vi inte är nöjda. Det har gjort oss starka och utvecklat oss både individuellt och som lag.      

….läget i laget.
Det här är en match som alla vill spela. Man kan väl säga att jag har ett angeläget problem när jag ska välja ut en startelva till matchen men oavsett vilka som startar så kommer vi ha en stark bänk att tillgå. Tyvärr fick Ida Lyberg en skada på en träning i förra veckan och vi kommer även att vila Sophie Sundqvist som fått ett litet bakslag.

Övriga kvartsfinaler

FC Rosengård 1917 – Eskilsminne FF
Trelleborgs FF – Hallands Nations FF
Eskilsminne IF – FC Staffanstorp

huvudpartners

officiella partners