Anna Plantin inför Södra Sandby

Publicerad 13 juni 2022 i Dam,Nyheter

På onsdag den 15 juni kommer damlaget att ställas inför sitt svåraste motstånd hittills i Södra Sandby IF. En vinst betyder att man gå vidare till semifinal och säkrar spel i Svenska Cupen 2022/23.

MATCHFAKTA

Avspark: Onsdag 15 juni 19:00
Spelplats: Sandbyvallen

Snart halvvägs in i säsongen har damlaget gått rent i division 2. Nio raka segrar och bara två insläppta mål. Målskyttet har ångat på med 68 gjorda mål. En vinst mot Södra Sandby IF innebär att man avancerar till semifinal men även att Malmö FF spelar i Svenska Cupen 2022/23.

I kvartsfinalen väntar division 1 laget Södra Sandby IF som ligger på en tredje plats i division 1 efter tio spelade matcher. I årets säsong har det hittills bara blivit två förluster för Södra Sandby IF:s del.

En spelare som har hittat formen i årets säsong är anfallaren Anna Plantin. 21-åringen leder skytteligan i division 2 med 15 gjorda mål på nio matcher.

ANNA PLANTIN OM

…känslan i truppen

– Det känns som att gänget är laddade. Vi är alltid sugna på att spela match. Just den här matchen blir speciell jämfört med seriespelet. Det är en avgörande match ifall vi går vidare eller inte. Såklart blir det spännande att se ifall vi kan knipa en plats i Svenska Cupen. Det gäller att vara på hugget som på alla andra matcher. Men det blir extra viktigt med tanke på att det är en avgörande match. Det gäller både för mig och laget att vara fokuserade och att göra det som vi tränat på.

…att få spela Svenska Cupen nästa säsong

– Det skulle betyda jättemycket. Alla i laget är vinnarskallar och att gå vidare gör att vi får något att se framemot nästa säsong. Det hade varit en riktig stämningshöjare i laget. Vi tycker det är kul att tävla och matchens betydelse gör det speciellt.

…hennes första säsong med Malmö FF hittills

– Det har funkat bra. Jag trivs jättebra med laget och hittills i säsongen har jag kommit bra in i det. Både med matchtempot och jag har fått mycket speltid, vilket jag värdesätter. Nu handlar det om att lära känna mina lagkamrater ännu bättre och fortsätta att spela ihop mig med dem. Det är även såklart jättekul att få göra mål som forward.

­– Det gäller att gå ut och att inte tänka för mycket. Jag får jättefint stöd bakifrån av mina lagkamrater. Jag hade inte kunnat göra mål om jag inte fick fina bollar levererade av dem. Jag kommer att ta alla chanser som jag får och om jag gör det kommer målskyttet att fortsätta.

…Södra Sandby IF

– Vi ska inte underskatta dem alls. Södra Sandby IF är duktiga och ligger bra till i division 1 tabellen. De har ett ungt och starkt lag med tekniska spelare. Inför matchen gäller det att vi är påkopplade och inte underskattar motståndet. De gjorde bra ifrån sig när vi möttes senast i en träningsmatch men vi var lite vassare den gången.

…hur de ska ta sig an matchen

– Jag tror att vi måste vara lugna i vårt spel. VI ska inte stressa upp oss för att det är en match med ökad betydelse. Utan vi ska visa att vi är MFF och spela vårt spel. Vi ska inte anpassa oss för mycket beroende på vilka motståndarna vi möter. Utan vi ska spela en kul och snabb fotboll. Om vi gör det kommer det att gå bra i matchen.

– Man får mycket energi med alla vinster. Trots att vi kanske har vunnit med stora siffror i vissa matcher tar vi med oss energin som kommer när man vinner. Det gäller att inte bli skakiga ifall det kommer ett nederlag eller när det går tufft i en match. Utan vi måste bibehålla lugnet och lita på vår förmåga att vi kan spela bra fotboll. Alla i laget vet att vi kan detta och jag hoppas att vi tar med oss de positiva grejerna in till den kommande matchen.

huvudpartners

officiella partners