Inför Djurgårdens IF – MFF

Publicerad 17 september 2016 i Nyheter

Imorgon gästar MFF Tele2 Arena för ett möte med Djurgårdens IF. På sju dagar har MFF tre matcher där två hemmamatcher mot IF Elfsborg och HIF väntar i slutet av nästa vecka.

Motståndarna Djurgårdens IF ligger på 11:e plats i Allsvenskan och har spelat fem matcher sedan de gjorde en förändring på tränarposten och ersatte Pelle Olsson med Mark Dempsey. Allan Kuhn tycker dock inte att det har skett så stor spelmässig förändring hos Djurgården.

– Jag tycker faktiskt inte att det har blivit så stor förändring sen de bytte tränare. De fick en bra start, de slog IFK Göteborg i hans första match och de har tre vinster, en oavgjord och en förlust efter tränarbytet. Men jag tycker fortfarande att det är deras två anfallare som är deras farligaste vapen, de spelar ett direkt spel mot dem vilket vi såg i hemmamatchen mot DIF också. 

Förutom den gamla MFF-bekantingen Magnus Eriksson har Djurgården även värvat in den tidigare landslagsmålvakten Andreas Isaksson i sommar.

– De har gjort ett bra fönster. Magnus Eriksson har kommit in, de har fått in en bra målvakt i Andreas Isaksson. De har förbättrat sig men vi vet hur vi kan såra dem. Som i varje match är det vi som ska ta tag i matchen och spela den fotboll som vi är bra på, men vi ska vara kloka, säger Allan Kuhn.

MFF har vunnit alla allsvenska matcher i år som de har spelat på konstgräs. Senaste matchen på Tele2 Arena var mot Hammarby men nu har planen lagts om vilket Allan Kuhn är positiv till.

– De har lagt en ny plan, det kan förhoppningsvis gynna oss. Sist när vi spelade på Tele2 Arena mot Hammarby så var det en sliten konstgräsplan men nu är den bättre. Det blir en tuff match på bortaplan mot Djurgården oavsett, och det ska det vara.

Truppen som reser upp till Stockholm består av 19 spelare. Franz Brorsson är skadad och Behrang Safari är avstängd efter det röda kortet mot IFK Göteborg.

Truppen
Johan Wiland, Fredrik Andersson, Anton Tinnerholm, Andreas Vindheim, Kári Árnason, Rasmus Bengtsson, Yoshimar Youtún, Pa Konate, Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Anders Christiansen, Enock Kofi Adu, Magnus Wolff Eikrem, Tobias Sana, Jo Inge Berget, Mattias Svanberg, Markus Rosenberg, Alexander Jeremejeff, Teddy Bergqvist

Biljett till vår bortasektion hittar du här. Matchen sänds på Cmore.

huvudpartners

officiella partners