Inför Djurgårdens IF – MFF

Publicerad 17 april 2018 i Nyheter

Malmö FF reser till Stockholm för att ta sig an Djurgårdens IF i Allsvenskans fjärde omgång.

Djurgårdens IF – Malmö FF
Tele2 Arena
Onsdag 18 april 19:00

Motståndarna Djurgårdens IF, trea i fjolårets allsvenska, inledde årets säsong med ett framgångsrikt cupspel och är som bekant MFF:s motståndare i cupfinalen den 10 maj. I Allsvenskan har det gått lite knackigare: en bortaseger mot Östersunds FK, oavgjort hemma mot Trelleborgs FF och förlust i Stockholmsderbyt mot AIK.

– De har sina största farligheter i det offensiva omställningsspelet. De är snabba, vill gärna vinna boll och ställa om snabbt. Vi behöver hålla koll på det, säger MFF-tränaren Magnus Pehrsson.

Dessvärre dras MFF med en del skadebesvär. Fouad Bachirou missar matchen med en lårskada, Rasmus Bengtsson återhämtar sig från lungkollaps, Eric Larsson är magsjuk och Arnór Ingvi Traustason har problem med fotleden. Dessutom är Andreas Vindheim borta en längre tid med en skada på bakre korsbandet.

Ett välkommet tillskott är dock att Franz Brorsson är tillbaka i truppen efter avstängning.

– Skademässigt är vi hårdare drabbade än vad jag varit tidigare som MFF-tränare. Men vi kan ändå välja ett lag som jag känner mig positiv till. Vårt tankesätt har inte förändrats utan vi åker upp för att vinna matchen, säger Magnus Pehrsson.

18-mannatruppen

Johan Dahlin
Fredrik Andersson
Egzon Binaku
Behrang Safari
Lasse Nielsen
Hugo Andersson
Franz Brorsson
Sören Rieks
Samuel Adrian
Oscar Lewicki
Bonke Innocent
Isak Ssewankambo
Mattias Svanberg
Felix Konstandeliasz
Alexander Jeremejeff
Carlos Strandberg
Markus Rosenberg
Pavle Vagic

huvudpartners

officiella partners