Inför Djurgårdens IF – Malmö FF

Publicerad 18 oktober 2020 i Herr,Nyheter

Sju allsvenska matcher återstår för året, två av dem spelas på Tele2 Arena. Först ut: måndagsmatch mot regerande mästarna Djurgårdens IF.

Anel Ahmedhodzic är senaste MFF:are i målprotokollet. Här firar han sitt 4-0-mål borta mot Kalmar FF för två veckor sedan.

Efter 15 dagars speluppehåll är det äntligen dags för allsvensk fotboll igen. Två veckor utan match borgar för ett fräscht och utvilat manskap som reser upp till Stockholm, men det finns ett och annat frågetecken.

– Med Oscar (Lewicki) är det lite tveksamt. Men i förhållande till senaste matchen så är Isaac tillgänglig igen, vilket är fint. Sedan har vi fått tillbaka våra killar som varit iväg på landslagsfotboll, säger Jon Dahl Tomasson.

En annan positiv nyhet är att Dusan Melichárek är tillbaka i lätt träning efter sin långvariga skadefrånvaro.

– Dusan har varit med ett par gånger under en veckas tid. Det går på rätt väg och det är riktigt positivt, men han är inte klar till imorgon.

På pressträffen dagen före match fick MFF-tränaren frågor om underlaget på Tele2 Arena, men det är inget som dansken vill fokusera på.

– Jag bekymrar mig inte så mycket över sådant. Jag har såklart synpunkter om konstgräs, det vet ni, men vi måste ”deala” med förutsättningarna.

Isaac Kiese Thelin (11) och Jo Inge Berget (6) är etta och trea i den interna skytteligan. Emellan sig har man Anders Christiansen (8).

Efter 3-0 mot BK Häcken och 4-0 mot Kalmar FF kommer laget in till måndagens uppgift med en bra känsla.

– Vi har två flotta resultat i bagaget och det var obestridliga segrar. Nu ställs vi mot Djurgården som är ett bra lag och vi har respekt för dem. Men vi kommer med positiv energi och ska angripa guldet ännu mer.

Fem MFF-spelare är en varning från avstängning: Bonke Innocent, Adi Nalic, Ola Toivonen, Eric Larsson och Jo Inge Berget.

– Jag snackar ofta om att undvika onödiga kort, men det är naturligt att läget är så här med tanke på var vi befinner oss i säsongen. Fast jag är en positiv människa och räknar med att det hela faller väl ut för oss, säger Tomasson och fortsätter:

– Mot Kalmar kunde jag byta ut några som var i farozonen, även om alla egentligen ville spela vidare. Det ser jag bara som ett bevis på att spelarna har en sund och ambitiös inställning.

Måndagens match med avspark 19:00 går att se på Dplay.

huvudpartners

officiella partners