Inför Djurgårdens IF – Malmö FF

Publicerad 02 maj 2021 i Herr,Nyheter

Efter poängtapp senast mot Östersunds FK är det ett revanschsuget Malmö FF som på måndagskvällen tar sig an serieledande Djurgårdens IF på Tele2 Arena.

Sören Rieks.

Om matchen:

Avspark: 18:30
Spelplats: Tele2 Arena
TV-sändning: discovery+

Jon Dahl Tomasson om:

Läget i truppen:
Oscar (Lewicki) är inte redo för spel. Men annars är vi nästan alla friska och det är positivt och något vi glädjer oss åt. Vi ser fram emot att åka upp till Stockholm och gå för segern för att få med alla tre poäng hem till Malmö.

Johan Dahlin:
Det går framåt. Han har en positiv utveckling och han har tränat max i veckan. Det är vi riktigt glada över. Det har varit en fin process.

Veljko Birmancevic:
Han fick spela 45 minuter i U21-matchen mot Östers IF i veckan. Han är redo för spel och gjorde ett starkt inhopp senast då han kom in och skapade målchanser.

Måndagens match:
Djurgården har fått en fin start resultatmässigt med nio poäng och vi har fått en god start med sju poäng. Det är ingen perfekt start, den hade varit det om vi hade utnyttjat vårt övertag mot Östersunds FK där vi skapade mycket målchanser. Där måste vi bli bättre på att döda matcherna.

Vi har vårt sätt att spela fotboll på och våra spelprinciper som vi följer. Vi går alltid för seger, mot vilket lag vi än möter. Djurgården är ett skickligt lag på sin hemmaplan, men vi går alltid för tre poäng både på bortaplan och hemmaplan. Sedan justerar vi såklart mindre detaljer från match till match.

Sebastian Nanasi:
Jag är en stor supporter av Sebastian, det är det inget tvivel om. Med bollen är han otroligt duktig, medans han utan boll fortfarande har en del att lära. Precis som de andra yngre spelarna arbetar Sebastian hårt för att bli bättre varje dag.

Höjdpunkter från fjolårets möte

Matchvärd

huvudpartners

officiella partners