Inför Djurgården-MFF

Publicerad 13 juli 2004

Andreas Yngvesson trotsar sina hälsenor och spelar, medan halsfluss på Hasse Mattisson banar vägen för Jon Jönsson.

Truppen mot Djurgården:

Målvakter: Mattias Asper, Joakim Moberg.
Försvarare: Jon-Inge Höiland, Daniel Majstorovic, Patrik Andersson, Joseph Elanga, Glenn Holgersson, Johan Guiomar Nilsson.
Mittfältare: Jon Jönsson, Thomas Olsson, Louay Chanko, Tobias Grahn, Behrang Safari.
Anfallare: Afonso Alves, Andreas Yngvesson, Darko Lukanovic.

Dags för de senaste årens allsvenska dominanter att drabba samman för första gången i år, två guldaspiranter som än så länge haft lite grus i maskineriet och fått nöja sig med bakvattnet efter den absoluta serietoppen. En vinnare i onsdagens match tar ett viktigt kliv upp: MFF då med bara en poäng upp till vårens suveräner HBK, medan Djurgården, i nuläget lite snårigare till, fortfarande har sex poäng upp, men en match mindre spelad.
– Skulle vi vinna har vi skaffat oss ett jättebra läge inför fortsättningen, och en poäng dör vi inte heller av. Men om vi skulle förlora blir gapet sex poäng igen, och det är tufft att ta igen, det märkte vi ifjol, säger Tom Prahl.

”En poäng dör vi inte av”… med tanke på den senaste tidens väl dokumenterade brister i anfallsspelet vore det kanske frestande att deffa hem och spela för 0-0 och den där poängen?
– Vi går inte in i en match så. Vi försöker spela vårt vanliga spel, men vi tar förstås hänsyn till hur Djurgården spelar också. Den här matchen kommer att spelas med betydligt högre intensitet och snabbare passningsspel än våra två senaste, och det gäller att vi lyckas anpassa oss och spela med på den nivån.

Ditt intryck av årets Djurgården?
– Jag har sett ett par av deras matcher på TV, och de är precis lika bra som ifjol: de vinner boll högt och är snabba i passningsspelet, men kanske lite svagare bakom en lite orörlig backlinje. Deras andra halvlek mot Halmstad visar att de är på uppgång. Vi kan inte ha en mellandag om vi vill åka till Stockholm och slå Djurgården. Tidigare år har vi lyckats vara distinkta, disciplinerade och koncenterade och det måste vi förstås var nu också.

Mot alla odds ser MFF ut att kunna ha med en etablerad forward i startelvan… Andreas Yngvesson trotsar sina ömmande hälsenor och blir med (Niklas Skoog är alltså avstängd).
– De där hälseneproblemen kommer och går. För närvarande känns det bra, men han kommer säkert att ha djävulusiskt ont efter matchen. Han ska in på en behandling dagen efter matchen mot HBK, och vi hoppas kunna hålla honom igång tills dess, sedan kommer ju ett uppehåll på två veckor, kommenterar Tom Prahl.

Hasse Mattisson har däremot drabbats av halsfluss och tvingas avstå, Jon Jönsson ersätter sannolikt honom på plan.
– Ett klart avbräck, men samtidigt får nu Jon chansen han väntat på länge.

På bänken också lärlingen Johan Guiomar Nilsson, som tillsammans med flera av de unga spelarna får beröm av Prahl efter B-matchen mot IFK Göteborg.

Olof Persson är fortfarande knäskadad.

Tobias Christoffersson