Inför DIF – Malmö FF

Publicerad 11 maj 2013

Rikard Norling, hur har träningen varit i veckan?

– Vi har haft en träning idag där vi siktat in oss på matchen mot Djurgården, och dessförinnan har våra träningar och fokus varit mer i spelform än i olika övningar.

Mot Norrköping senast blev det lite stillastående..

– Ja, det blev det. Vi lärde oss där att vi måste ha fler nyanser i vårt spel. De pressade oss högt upp och vi hade tyvärr inget inarbetat motdrag emot det. Därför har vi tränat på ett sådant sätt att: Om vi stöter på en liknande matchbild i framtiden så har vi tagit upp det på våra träningar på ett medvetet plan och pratat om det. Sen kan man inte ta det för givet att Djurgården kommer ge oss samma matchbild som mot Norrköping.

Vad tror du om morgondagens match?

– Vi har ett bra självförtroende där vi tror på vår förmåga och det är en bra grund, men där finns en annan grund som är ännu viktigare och det är det här med ett hårt och intensivt jobb, både som lag men även individuellt.

Gräsmattan på Stadion i Stockholm har fått lite kritik, är det något som ni pratat om?

– Vi har pratat om att det inte är den bästa som vi har spelat på, men det jag känner med spelarna är att de är öppna på det som bjuds. De har visat prov på att de kan ta ansvar och anpassa sig till den nivån som det behövs utan att vi tappar våran själ.

Vad tror du att det kommer att bli för match med tanke på att DIF spelar lite med kniven mot strupen?

– Jag hoppas att de går ut för att vinna vilket ger bra förutsättningar för en fin fotbollsmatch, för att grundförutsättningarna för att det ska bli en bra fotbollsmatch finns där.

 

Truppen:
Målvakter: Johan Dahlin, Robin Olsen

Försvarare: Pontus Jansson, Miiko Albornoz, Pa Konate, Daniel Andersson, Matias Concha

Mittfältare: Erik Friberg, Simon Thern, Simon Kroon, Markus Halsti, Jiloan Hamad, Pawel Cibicki, Emil Forsberg,

Anfallare: Dardan Rexhepi, Magnus Eriksson, Tokelo Rantie, Benjamin Fadi

 

Om du inte kan åka upp till Stockholm så finns möjligheten att se matchen tillsammans med hundratals andra himmelsblå i Restaurang 1910