Inför den allsvenska premiären mot Häcken

Publicerad 03 april 2009

MFF åker till Göteborg och Hisingen för sin allsvenska premiär 2009, Häcken på Rambergsvallen lördag 16.00.
– Skönt att det äntligen är igång, säger Roland Nilsson och konstaterar att laget är redo för tävlingsmatch.

BK Häcken – Malmö FF
Rambergsvallen lördagen den 4 april 16.00

MFF:s trupp:

Målvakter: Jonas Sandqvist, Dusan Melichárek

Försvarare: Ulrich Vinzents, Jimmy Dixon, Gabriel, David Durmaz, Ricardinho.

Mittfältare och anfallare: Robert Åhman Persson, Daniel Larsson, Rick Kruys, Jeffrey Aubynn, Guillermo Molins, Miljan Mutavdzic, Edward Ofere, Labinot Harbuzi, Jimmy Durmaz.

Ja, då var tre månaders försäsong och fem månaders väntan över och förbi! Dags för allsvensk premiär, vilket för MFF:s del innebär en tripp till Göteborg, Hisingen och Rambergsvallen och ett möte med allsvenska nykomlingarna BK Häcken. Det blir faktiskt andra mötet lagen emellan, efter en mållös dust på Borgeby IP i början av mars.

Slutsatser från den matchen användbara till lördagens match finner Roland Nilsson inga värda att dra – väsensskillnaden mellan tränings- och tävlingsmatchen är helt enkelt för stor.
– Det blir helt annorlunda. I träningsmatcherna alstras aldrig det där riktiga adrenalinet som i tävlingsmatcherna. Det är nu det börjar gälla och det lilla extra kommer fram. Skönt att det äntligen är igång! säger MFF-tränaren efter den sista träningen inför seriestarten.

Häcken resultat i de sista träningsmatcherna inger viss respekt: 3-2 mot Elfsborg borta i genrepet och dessförinnan klara 3-0 över Qviding och 5-1 över Frölunda.
– Vi kommer att möta ett lag fyllt med självförtroende. De har tagit sig till allsvenskan och gjort en bra försäsong. Nykomlingar är alltid farliga i början, säger Roland.

Därmed inte sagt annat att MFF kommer att spela för annat än seger och att laget är redo för utmaningen.
– Vi kommer definitivt att spela för tre poäng, det gör vi alltid. Det mesta har fungerat bra den sista tiden, även om det alltid kan bli bättre – men vi känner att vi är redo. Sedan kommer vi att fortsätta slipa på olika saker hela säsongen.

Roland Nilsson har en förhållandevis skadefri trupp till sitt förfogande. Lagkapten Daniel Andersson lämnar förstås ett stort tomrum efter sig, men i övrigt är det endast Alex Nilsson som ännu inte är fullt matchdugligt skick – han deltog dock i fredagens träning.

Tobias Christoffersson