Inför den allsvenska omstarten

Publicerad 02 juli 2021 i Herr,Nyheter

Äntligen är det är dags för den allsvenska säsongen att dra igång igen. MFF inleder med att besöka IFK Norrköping på Platinumcars Arena imorgon klockan 15:00.

Matchinformation

IFK Norrköping – Malmö FF
Lördag 3 juli, 15:00
Platinumcars Arena
Matchen tv-sänds på discovery+

Jon Dahl Tomasson om:

Stämningen i truppen:
Det är jättebra, god stämning och gott humör. De flesta har fått väldigt många spelminuter i uppstarten vilket var prioritering nummer ett. Vi har bra killar med bra kvalité som alla vill bli bättre. Det handlar om att vinna, göra något tillsammans och få upp lagkänslan som jag tycker blivit ännu bättre i år.

Intensiva spelschemat:
Vi har en stor trupp som är byggd för ett intensivt program. Det är klart vi är glada för att komma igång med det här intensiva spelprogrammet. Det är fantastiskt. Förra året var vi de lag som spelade flest matcher och lyckades vinna guld. Vi har en fin form och vi ligger på första plats i Allsvenskan, det betyder inte att man slutar som nummer ett men vi har stora ambitioner. Både i Allsvenskan och Europa.

IFK Norrköping:
De spelade mot Örebro nu senast och gjorde det fint. Vi vet att de är ett bra lag och vi vet vad vi kan förvänta oss av dem.

Målvaktskonkurrensen:
Vi har två riktigt duktiga målvakter som är friska nu. Marko har Skandinaviens bästa passningsfot och Johan har också många bra kvaliteter. Marko stod över senast men nu är båda tillgängliga. Vi startar med Johan i mål imorgon. Det är en lång säsong som väntar så det är viktigt att vi har två riktigt duktiga målvakter.

Niklas Moisander:
Han såg fin ut idag på träningen, han har en bra vänsterfot. Vi är glada för den erfarenhet som kommer in i laget.

Malik Abubakari:
Det är en ung kille som har gjort fina mål i Portugal. Han har speed och fungerar som en bra uppspelspunkt i anfallet.

Oscar Lewicki:
Jag är glad att Oscar har kommit igång. Han har alltid varit en viktig spelare för mig i omklädningsrummet och på planen. Han ser pigg ut men vi måste komma ihåg att han har varit borta länge. Han åker med till Norrköping imorgon.

Höjdpunkter från senaste mötet

Matchvärd

huvudpartners

officiella partners