Inför DC United – Malmö FF

Publicerad 31 januari 2013

Malmö FF kommer under morgondagen att träda in på plan 1 på IMG Acadamys för att ta sig an DC United. En match där MFF främst kommer att fokusera på det defensiva men där vinst är målet.

Vad tycker du om lägret såhär långt, Rikard Norling?
– Det har varit väldigt bra. Vi har kommit in i samma momentum som vi hade när vi var här förra året. Planerna är precis lika fina som förra året och det gäller även maten, boendet och vädret. På så sätt har vi kunnat ta vid där vi lämnade när vi åkte härifrån i februari förra året. Ser vi istället på det fotbollsmässiga så har vi fokuserat på det defensiva under våra pass där vi haft högintensiva pass. Spelarna och deras kroppar är därför kankse lite för belastade men det kommer vi räkna in och även avgöra hur mycket varje spelare får spela.

På vilket sätt kommer er denfsiva fokus att återspeglas i matchen?
– Jag tror att folk kommer att se att spelarna har det defensivatänket med sig när de går ut på planen imorgon.

Ni har sagt att ni kommer att fokusera på det offensiva i nästa veckas match mot New York. Hur kommer det sig att ni väljer att dela upp det med en match defensivt och en offensivt?
– Vi vill göra det så tydligt och pedagogiskt, speciellt för de nya, så att vi inte rör om för mycket i deras huvuden. Det är helt enkelt för det pedagogiska och int för det taktiska.

För folket där hemma som inte kunde se matchen mot DC United förra året, hur hade du förklarat dem som lag?
– Det skiljer väldigt mycket från år till år då de har en stor omsättning av spelare. För mig är just nu motståndarna totalt ointressant, det handlar bara om Malmö FF. Motståndarna hade kunnat heta vad som helst bara de håller en tillräckligt hög nivå.

Vilka resultat hoppas du kunna ta med dig från matchen?
– Jag hoppas att vi vinner matchen. Även fast vi har många nya spelare så finns ändå stommen kvar från förra året vilket gör att vi inte bara kan ta vid där vi slutade förra året. Av det jag har fått se på träningarna så ligger vi längre fram än vad vi gjorde förra året vid samma tid.

Truppen
– Alla är uttagna utom Simon Kroon som fått en skada på menisken och Petar Petrovic som har problem med småskador.

 

DC United – Malmö FF
Klockan 11.00 (kl 17.00 svensk tid)
Plan 1 IMG Acadamys, Florida

MFF.se kommer att försöka att live-streama matchen ifrån Florida. Allting hänger på hur bra WiFi vi kan få ut till matchplanen. Håll utkik på hemsidan under morgondagen.