Inför cupsemifinalen mot HBK

Publicerad 15 mars 2024 i Herr,Nyheter

Henrik Rydström förväntar sig en hungrig motståndare och ser fram emot att spela på Örjans Valls gräsmatta. MFF-tänaren ser en del likheter men kanske främst olikheter mellan de himmelsblå och Halmstads BK.
– Vår assisterande Theo är gammal Gefle-spelare på akademinivå och superpräglad av Pelle [Olsson] men har kanske gjort revolt mot den fotbollen.

MATCHINFORMATION

Halmstads BK – Malmö FF
Lördag 16 mars 15:00
Örjans Vall

Biljetter till matchen köper ni här.
TV: Matchen sänds på TV4 Play. Se erbjudande här.

Henrik Rydström om

…förra matchen:
Vi gör saker som vi får valuta för i andra halvlek. Det är så vi vill att det ska vara. Ibland får du inte möjligheten. Jag har ibland varit kritisk för att vi inte varit konsekventa och gjort misstag som vi inte reparerat. Vi kunde spela hyfsat konsekvent. Norrköping blev trötta och vi har en bra bänk och är inte lika trötta. Det är glädjande att se. Jag tycker vi var ett moget lag i större utsträckning än tidigare i cupen.

…Magnus Haglund och Pelle Olssons fotboll:
Vår assisterande Theo [Theodor Olsson] är gammal Gefle-spelare på akademinivå och superpräglad av Pelle men har kanske gjort revolt mot den fotbollen. Det är kul att det finns olika skolor. Vad är rätt och fel? Alm var väldigt nöjd med deras insats här och jag har en helt annan bild. Det är så det är. Man har olika bilder och visioner kring sin fotboll. HBK har en annan ingångsvinkel till matcher, där de inte är så intresserade av att ha bollen, utan bekväma att ligga lägre och försvara sig i block. Sen får man ändå säga att de inte bara gör det.

…dusterna med Ante Johansson:
Det är alltid kul att spela matcher mot Ante Johansson. Vad är han nu, 42? Det är fantastiskt. Jag har haft många duster med honom på planen och är otroligt imponerad att han fortfarande kan vara så pass bra. Det säger något om Halmstad. Det är ett erfaret lag med mycket förmåga att vara svåra och jobbiga.

…skicket på Örjans Valls matta:
Det är kul att spela på Örjans vall. Sedan vet jag inte vad kvaliteten är på gräsplanen men vi tränar på hybriden som inte är i superskick ännu, så vi är vana vid att spela på en studsig plan. Vi förväntar oss ett hungrigt Halmstad så vi behöver samma typ av homogena och mogna insats mot dem som mot Norrköping.

… att ta ut en startelva:
För varje match som man går vidare i cupen blir det av större dignitet. Vårt mål är att vinna cupen. Vi är i en bra sits men det tycker väl samtliga lag som är i semifinal. Vi är också i en sits där Allsvenskan börjar om inte allt för lång tid och har några spelare som behöver spela och komma in i det, så det blir en avvägning som i de andra matcherna. Hur får vi ett så starkt lag som möjligt på banan? Hur kan vi avsluta matchen så starkt som möjligt? Vilka spelare vill vi se för relationerna? Samtidigt, det är lyxproblem i laguttagningen. Jag är oerhört privilegierad. Jag kan välja spelare som inte spelat så mycket men det blir bra det också. Sebastian Jörgensen kom in senast och sättet han jobbar, är noggrann i försvarsspelet och tar löpningar utan boll. Vi har jobbat mycket med det och nu kom det fram. Det är ytterligare en spelare som visat att han är att lita på.

Mer inför helgens match

Erik Botheim och Sören Rieks tankar inför matchen. Se inslaget på MFF Play här.
Veckans skadeuppdatering. Läs den här.
Supporterinformation till dig som ska stötta laget på plats. Läs den här.

huvudpartners

officiella partners