Inför cupsemifinalen mot Djurgårdens IF

Publicerad 19 mars 2022 i Herr,Nyheter

Det senaste nytt från Milos Milojevic inför herrlagets match mot Djurgårdens IF på söndagen.

Djurgårdens IF – Malmö FF
Söndag 20 mars 14:00
Tele2 Arena
Biljetter till matchen hittar du här

MILOS MILOJEVIC OM

Isaac Kiese Thelin:
Han är spelklar och redo. Han har spelat match för sex-sju dagar sedan och vi har väntat länge på att få in en anfallare. Nu har vi fått in honom och om han kan spela kommer han att spela.

Läget i truppen:
Alla är spelklara förutom Ola Toivonen. Han blir snart, men alla andra är redo och bra påslagna för att spela match. AC är också klar för spel, sedan får vi se vilka som ska få starta.

Att spela på Tele2 Arena:
Vi har inte vunnit på lång tid mot Djurgården, men det spelar ingen roll. Nu har vi gjort många bra matcher på konstgräs och jag tror det sitter mycket i huvudet. Jag har pratat med killarna och sagt att det är ett bra underlag om du vill spela snabb fotboll. Du måste vara vaken från första början annars är det lätt att släppa in ett baklängesmål. Vi är bra förberedda. Det blir inga problem och vi ska inte klaga på mattan.

Djurgårdens IF:
De är stabila och spelar bra. Ett kompakt lag som är bra på att krympa ytor. De har haft samma tränarduo i flera år och gjort det bra, man kan inte säga något negativt. Jag tror det är vår största konkurrent med AIK och så finns det alltid ett eller två lag till som kommer blanda sig i toppen. De har gjort flera bra säsonger och börjat stabilt i cupen, det blir inte enkelt. Jag tror vi är ett bättre lag och att vinner om vi spelar på vårt sätt, vare sig vi spelar på Stadion eller Tele2 Arena.

Nyförvärven Isaac och Dennis respektive styrkor:
Isaac är bra på att hålla i bollen så att vi kan lyfta upp laget. Han är en typisk nia som kan spela target och är bra i boxen. Dennis är en spelare som har många färdigheter för att nå högsta nivån. Han har inte spelat en tävlingsmatch sen november så han behöver nog lite mer tid än Isaac för att komma i matchform.

Konkurrens bland mittbackarna:
Niklas och Lasse har spelat bra och vi ska inte ändra bara för att ändra. Matej och Dennis får jobba hårt för att slå sig in i startelvan, men vi har många matcher den här säsongen och alla kommer säkert att spela minst 20 matcher. Det gäller för alla att hålla fokus. I andra delen av säsongen är det två matcher i veckan och då behöver vi en bred trupp, som vi har nu.

Om att värva spelare från Ryssland:
Vi vill inte ha in korttidsspelare, det är klubbens policy. Vi har jobbat på Dennis för att vi kunde få honom hela säsongen. Det är en bra modell för hur vi vill vinna, vi vill arbeta långsiktigt och inte ha spelare som kommer och går. Vi måste organisera oss och ha en kontinuitet hela säsongen. Det är vårt sätt att jobba.

Matchvärd

huvudpartners

officiella partners