Inför cupmatchen mot Syrianska FC

Publicerad 14 februari 2020 i Herr,Nyheter

Tävlingssäsongen 2020 startar med en cupmatch mot Syrianska FC på Malmö IP. Matchen följs upp av en träningsmatch mot Jönköpings Södra IF.

Köp biljett

På lördag är det inte bara tävlingspremiär utan också dubbla MFF-matcher eftersom vi ställs mot Jönköpings Södra IF senare samma kväll. Det dubbla matchandet under lördagen handlar i första hand om att hela truppen ska få fler värdefulla minuter i benen, menar Jon Dahl Tomasson.

– Vi ska få igång hela truppen. Det är kanske ovanligt att spela två matcher på en dag i Sverige, men inte i den internationella fotbollen, säger Jon Dahl Tomasson.

– Jag vill fortfarande lära känna spelarna bättre, samtidigt som vi ska vara redo till matchen mot Wolfsburg. Vi har analyserat dem i fler än tio matcher, varav vi har sett fyra live, så vi är väl förberedda naturligtvis. Men här och nu är det Svenska Cupen som gäller.

Syrianska åkte i fjol ur Superettan och tvångsdegraderades sedan ner till division 2 av ekonomiska skäl, ett beslut som sedan hävdes och Södertäljeklubben är kvar i landets tredje bästa division.

– Matchen [mot Syrianska] ska vinnas. Cupen är en fantastisk möjligt att vinna en titel, så vi tar inte lätt på den här matchen. Man ska aldrig undervärdera en tävlingsmatch. Men vi vill som sagt att alla spelare så få känna på matchspel, därför spelar vi två matcher imorgon.

Malmö FF – Syrianska FC
Lördag 15 februari 16:00
Malmö IP
Köp biljett

Malmö FF – Jönköpings Södra IF
Lördag 15 februari 20:00
Malmö IP
Fri entré

huvudpartners

officiella partners