Inför cupfinalen: MFF – BK Häcken

Publicerad 04 maj 2016 i Nyheter

Imorgon, den 5 maj, spelas den första cupfinalen på Swedbank Stadion och Malmö FF har chansen att ta hem Svenska Cupen för första gången sedan 1989. Motståndare är BK Häcken som MFF besegrade så sent som i söndags med 3-0.
– Det blir spännande. Jag ser fram emot en fullsatt Stadion, säger Allan Kuhn.

Det är det andra mötet på kort tid mot BK Häcken och Allan Kuhn ger sin syn på finalmotståndarna.

– Jag tycker att man såg en förändring i deras spel den sista halvtimmen i söndags, när Martin Ericsson kom in. Men det spelar inte så stor roll vem som spelar, för Häcken spelar ungefär samma typ av spel, oavsett vem som spelar. Det gäller att använda sin rutin och sin erfarenhet imorgon. Jag tror inte att det blir några rent taktiska förändringar, vi vet vad vi gör och de vet vad vi gör. Men det gäller att se fram emot att vi ska spela cupfinal på hemmaplan och kunna känna glädjen av det, säger Allan Kuhn. 

Allan Kuhn poängterar betydelsen av att spela på hemmaplan men varnar också för att cupfotboll är annorlunda och att en final alltid är tuff att vinna.

– Det är fantastiskt att vi ska spela på hemmaplan men man ska också komma ihåg att det är en cupfinal, och det kan hända mycket i en cupfinal. Cupfotboll är speciellt och en final är ännu mer speciellt. Så jag är säker på att det blir en jämn och tuff match, det ska vara tufft att vinna en cupfinal.

Från matchen i söndags är det en förändring i truppen, förändringen innebär att Tobias Sana tar Vladimir Rodics plats. Kapten Markus Rosenberg har efter inhoppet i söndags återhämtat sig från skadan han ådrog sig mot Djurgårdens IF och fått klartecken för spel. 

Truppen: 
Johan Wiland, Fredrik Andersson
Anton Tinnerholm, Carvalho, Kári Árnason, Yoshimar Yotún, Franz Brorsson, Pa Konate
Enock Kofi Adu, Magnus Wolff Eikrem, Anders Christiansen, Erdal Rakip, Tobias Sana, Oscar Lewicki
Markus Rosenberg, Vidar Örn Kjartansson, Guillermo Molins, Jo Inge Berget

Hela Swedbank Stadion, bortsett ifrån bortaläktaren, är utsålt till dagens cupfinal.

Matchen visas i SVT 1.

huvudpartners

officiella partners