Inför cupfinalen: IFK Göteborg – Malmö FF

Publicerad 29 juli 2020 i Herr,Nyheter

Cupfinal och rivalmöte. En taggad MFF-trupp åkte under onsdagen upp till Göteborg för att jaga hem en ny titel.
– Vi ser det som en möjlighet att göra något stort, sa Jon Dahl Tomasson på pressträffen dagen före finalen.

Torsdagens cupfinal på Gamla Ullevi närmar sig. På sista träningen dagen före match var det en lekfull stämning med fokus på de sista detaljerna. Finalen uppmärksammades direkt som ett gigantmöte mellan de två välmeriterade klubbarna.

– Jag känner till historien, den inspirerar oss, sa en avslappnad Jon Dahl Tomasson på den välbesökta pressträffen före avfärd längs E20an.

IFK Göteborg fick precis som Malmö FF en dramatisk resa till finalen. Först efter förlängning besegrades Elfsborg med matchens enda mål. I Allsvenskan har laget radat upp oavgjorda resultat där det blev 0–0 senast i Göteborgsderbyt mot BK Häcken.

– Vi fokuserar först och främst på vårt eget spel och det vi kan påverka. Vi är inne i ett stim med segrar i ryggen och det ger gruppen en otrolig energi och höjer motivationen. Även om inte spelet alltid klaffat så har vi visat en stor vinnarmentalitet hela säsongen, sa MFF-tränaren.

Trots de båda föreningarnas framgångar har klubbarna endast mötts en gång tidigare i en cupfinal. 1986 besegrade då Malmö FF, IFK Göteborg med 2–1 på Råsunda. Nu väntar ett ekande tomt Gamla Ullevi.

– Det är synd att våra supportrar inte kan närvara på den här festen. I en sån här match blir kanske saknaden av vår nummer 12 extra tydlig. Vi älskar att våra supportrar är så engagerade och kräver mycket av oss för det ger oss kraft när vi inte kan ha dem med oss på plats.

På pressträffen fick Jon Dahl Tomasson flera frågor om hur han har nytta av sin framgångsrika karriär som spelare när det nu kommer till att coacha ett lag under en final.

– Det gäller att inte övertänka utan att hålla sig till matchplanen vara konkret i sina handlingar ute på plan och vara här och nu. Se det som en möjlighet och inte något att vara spänd inför. En cupmatch är alltid speciell men jag tycker vi ser fina ut. Det ligger i klubbens natur att spela stora matcher och det ger oss inspiration, sa MFF-tränaren som passade på att berömma sin trupp och ledning.  

– Det här har vi arbetat hårt för allihop. Vi har använt många spelare och alla ska känna sig delaktiga i det här.  

Matchen visas på C More Fotboll/cmore.se och på TV12 med avspark 17.45. Sändningen startar 17.15.

matchvärd

huvudpartners

officiella partners