Inför Chelsea FC – Malmö FF

Publicerad 20 februari 2019 i Nyheter

Returmöte i sextondelsfinalen i UEFA Europa League.

Chelsea FC – Malmö FF
Torsdag 21 februari 21:00 (20:00 lokal tid)
Stamford Bridge

Efter 1–2 i den första matchen på Stadion i torsdags står Malmö FF inför en stor utmaning när dubbelmötet ska avgöras på Stamford Bridge. Chelsea FC visade i den senaste matchen vilken hög individuell klass spelarna besitter, samtidigt som MFF stod för en stark insats som med lite flyt kunde ha gett ett bättre resultat. Drömmen om ett avancemang lever tveklöst.

– Chelsea har en trupp med 25 landslagsspelare men de har ett tufft program och fokus på att vinna titlar, vilket de kan göra på söndag, säger Uwe Rösler på en presskonferens kvällen innan match.

– Vi är inte hundra procent men kan ändå mäta oss med dem fysiskt. Jag tycker att vi spelade bra senast. Vi har också sett att vi kan spela bra på bortaplan under det här Europaspelet. Man ska aldrig underskatta oss.

För att stötta laget på plats åker omkring 3000 MFF:are till London och fyller den tilldelade bortasektionen till bristningsgränsen. Stödet på hemmaplan fick motståndartränaren att tänka på Neapel och en röststark MFF-klack även i returen kan visa sig vara viktig.

– Det blir mycket, mycket svårt. Men det är möjligt att få ett bra resultat imorgon, säger Uwe Rösler.

Chelsea FC riskerar att få klara sig utan Pedro, Zappacosta och Arrizabalaga på grund av sjukdom och skador. I MFF-truppen saknas sedan tidigare Guillermo Molins och Franz Brorsson på grund av skador. Arnór Traustason flög inte med laget till London under onsdagen eftersom han precis blivit pappa. Vi gratulerar Arnór med familj och ser fram emot att ha honom på plats i truppen i tid till matchen!

huvudpartners

officiella partners