Inför Chelsea FC – Malmö FF

Publicerad 19 oktober 2021 i Herr,Nyheter

UEFA Champions League går in i den tredje grupprundan och på onsdagskväll kliver Malmö FF ut på Stamford Bridges gräsmatta för att möta den regerande CL-mästaren, Chelsea FC.

Om matchen

Avspark:  Onsdag 20 oktober 21:00
Spelplats:  Stamford Bridge
TV-sändning: Streamas via Telia TV och C More.

Jon Dahl Tomasson om

…balansen mellan Champions League och Allsvenskan

Båda matchen imorgon och helgens match i allsvenskan är viktiga men på olika vis. Morgondagens match är viktig för vår erfarenhet och visar prov på vår ambition. Den resan vi har gjort med att ta oss till Champions League har lärt oss mycket både som spelare, individer men också hela föreningen. Vi har visat att det går att göra det omöjliga och genom den här resan ska vi hämta kraft och inspiration. Men den här resan har också gett klubben stora ekonomiska fördelar som också är värda att lyfta fram. Helgens match är också jätteviktig för så klart vill vi bli svenska mästare och få möjlighet att göra den här resan igen, även nästa år. Alla lag kan någon gång vinna ligan men alla klarar inte av att utmana om förstaplatsen samtidigt som man spelar i Europa. Så alla matcher vi har framför oss nu är viktiga matcher. Det kommer att bli ett intensivt spelschema så det är viktigt för oss att hålla oss fräscha och utnyttja vår breda trupp.

…vad han vill se från spelarna imorgon

Alla vet att det här är en tuff utmaning för oss. Men alla vet också att vi kan skaka om de allra bästa när vi levererar en topprestation. Titta hur vi lyckades på Ibrox mot Rangers FC till exempel. Hur vi lyckades med tio man vända ett svårt underläge till seger på en halvlek. När matchen börjar är det elva mot elva på planen och då kan allt hända. Jag vill se ett hårt jobbande lag imorgon som visar upp ett mod med bollen, spelar aggressivt och orkar hålla uppe tempot.

huvudpartners

officiella partners