Inför Celtic FC – Malmö FF

Publicerad 18 augusti 2015 i Nyheter

På onsdag väntar den första matchen i dubbelmötet mot Celtic FC i Champions Leagues play off-omgång. För Jo Inge Berget blir det en speciell match då han som gamla Celtic-spelare är tillbaka på Celtic Park.

Innan Jo Inge Berget anslöt till Malmö FF i vintras hade han varit utlånad under ett halvår ifrån Cardiff till Celtic FC och han ser fram emot att få spela inne på Celtic Park igen.

– Det är kul att vara tillbaka och jag ser fram emot matchen. Mitt lån till Celtic började bra och jag gillade inledningen av perioden, sen fick jag mindre speltid och det blev som det blev.  Jag kommer främst ihåg när jag gjorde två mål i min debut här inne på Celtic Park, jag hoppas få göra det igen imorgon, säger Jo Inge Berget.

Åge Hareide hade svårt att plocka ut en favorit av Celtic FC och Malmö FF och sa att de bägge lagen var favoriter i sina respektive hemmamatcher men att onsdagens resultat skulle få en avgörande effekt av hur favoritskapet på Malmö FF hemma i Malmö skulle se ut.

– Jag känner inge större press personligen i år, jag kände det troligtvis mer förra året. Det är en stor sak om vi skulle klara av att ta oss in i Champions League igen, berättar Åge Hareide och fortsätter:

– Jag tycker nog det är en större bedrift om vi tar oss in till Champions League i år jämfört med förra året. Vi har spelat så lite tillsammans med de spelarna som vi har nu. Egentligen har vi inte haft tillräckligt mycket tid att gå igenom principerna i vårt spel. Vi har fått kasta om i laget för att se vad som fungerar bäst. Trots att Jo Inge Berget var vår bästa målskytt testade vi att sätta ner honom på vänstermittfältet för att se om det gjorde laget bättre. Det gäller att hitta vem som passar bäst ihop för att få det bästa laget. Vi har inte haft några träningsmatcher att göra dessa testar i, utan vi har fått göra det i tävlingsmatcher. Tidigare var vi ostadiga i Allsvenskan men det är vi inte längre för att vi har börjat hitta rätt.

De senaste matchernas succéman har varit den outtröttliga Jo Inge Berget som konstant sprungit upp och ner längs sin kant. Oavsett om det varit matchminut två eller 81.

– Jag springer alltid mycket. Kan vara att folk ser det mer nu när jag spelar på vänsterkanten och måste följa med hem för att försvara. Det blir ett lite annorlunda jobb jämfört med när jag spelar anfallare. Det är ett jobb som jag gillar att ta men om jag tvingas välja så gör jag nog hellre mål, säger Berget.

Åge Hareide förväntar sig ett Celtic som kommer att spela aggressivt och som kommer utnyttja sin fysik för att vinna andrabollar. MFF-tränaren passade även på att hylla de båda klubbarnas hemmapublik och vad de tillför dubbelmötet.

– Det är viktigt att folk går och tittar på fotboll live. Att titta på fotboll på TV är näst bäst men ingenting slår att vara på plats. Celtic Park är en av de bästa platserna att titta på fotboll, säger Hareide och fortsätter:

– När man tittar på fotboll på plats känner man sig involverad på ett helt annat sätt. Vi har fått den känslan hemma på Stadion där publiken känner att de kan vara med och påverka – och de kan de också.

Truppen:

Johan Wiland, Fredrik Andersson

Anton Tinnerholm, Andreas Vindheim, Yoshimar Yotun, Carvalho, Rasmus Bengtsson, Kári Ánarson, Pa Konate

Tobias Sana, Vladimir Rodic, Magnus Wolff Eikrem, Oscar Lewicki, Guillermo Molins, Erdal Rakip

Jo Inge Berget, Agon Mehmeti, Nikola Djurdjic

Celtic FC – Malmö FF
Onsdag 19/8 klockan 19.45 lokal tid, 20.45 svensk tid.
Celtic Park

Ni kan även se matchen i Restaurang 1910 på Swedbank Stadion (gratis inträde) eller på TV6.

huvudpartners

officiella partners