Inför Bröndby-MFF: Wilton och Ulrich tillbaka

Publicerad 27 februari 2010

MFF åker över till Danmark för att söndag eftermiddag möta Bröndby. Ulrich Vinzents och Wilton Figueiredo är tillbaka i truppen, medan Rick Kruys tvingas lämna återbud. Skadebekymren på målvaktssidan fortsätter.

Bröndby IF – Malmö FF

Bröndby Stadion söndag 28 februari 13.00

MFF:s trupp

Målvakter: 20. Dejan Garaca, Tobias Uddenäs

Försvarare: 2. Ulrich Vinzents, 4. Joseph Elanga, 6. Markus Halsti, 8. Daniel Andersson, 29. Jasmin Sudic.

Mittfältare och anfallare: 3. Robert Åhman Persson, 5. Miljan Mutavdzic, 7. Daniel Larsson, 9. Wilton Figueiredo, 11. Jeffrey Aubynn, 14. Guillermo Molins, 17. Ivo Pekalski, 21. Jimmy Durmaz, 24. Agon Mehmeti, 26. Jiloan Hamad, 28. Alexander Nilsson.

Skadade/rehab: 10. Rick Kruys, 18. Edward Ofere, 19. Niklas Hansson, 20. Ricardinho, 25. Dusan Melichárek, 27. Johan Dahlin.

Söndag eftermiddag möter MFF danska Bröndby i en träningsmatch på Bröndby stadion. Träningsmatchen sänds direkt i sydsvenskan.se:s webb-tv och direktrapporteras på everysport.com. Och för den som är sugen på en söndagsutsflykt finns vägbeskrivning och info om kollektiva resemöjligheter här.

Roland Nilsson hoppas på såväl bättre yttre förhållanden som en bättre insats än i onsdagens 1-3-förlust mot Elfsborg på Malmö IP:s hala plan.

– Jag vill se ett bättre försvarsspel än vi hade senast. Anfallsspelet var bättre, vi var vassare framåt.
Vi kommer att möta ett Bröndby som är taggat; de startar nästa helg, och vill ju se att allting stämmer för dem. Det blir en tuff match, och det passar oss bra, sa Roland efter lördagens blåsiga förmiddagspass på plan nio.

Försäsongen har knappast varit bekymmersfri så här långt för MFF-tränaren. Inte nog med att den stränga vintern försvårat uppladdningen till den tidiga seriestarten, nu oroar skadeläget – framför allt på målvaktssidan. Johan Dahlin har ännu inte blivit kvitt sina ryggbesvär och Dusan Melicháreks knä är ännu inte skadefritt. 

– Pusselbitarna måste börja falla på plats nu. Tyvärr är målvaktsfrågan inte bra för oss, men vi får köra på och göra det bästa av situationen. För Johan går det sakta men säkert framåt, men när han kör lite extra känner han att musklerna drar ihop sig. Dusan körde igång lite men fick en reaktion i knäet, som svullnade upp igen. Vi får se efter helgen om svullnaden lagt sig.

Tre glädjande besked är däremot att Wilton Figueiredo, Ulrich Vinzents och Pontus Jansson alla är skadefria igen. De två första återfinns i matchtruppen. Rick Kruys däremot har problem med låret och tvingas stå över matchen.

– Han känner av lårets framsida. Det kommer lite då och då för honom, och det är klart – de här planerna vi har spelat på hjälper inte till, på dem är lättare att spänna sig, säger Roland Nilsson.

För att kasta ett snabbt öga på motståndarna Bröndby, så är morgondagens match alltså danskarnas genrep inför SAS-ligans vårstart nästa helg. Bröndby parkerar på en femteplats, och hyser, såsom brukligt i danska lag nuförtiden, en handfull svenska spelare i sin trupp: Max von Schleebrügge, Samuel Holmén, Alexander Farnerud, Mikael Nilsson – och tidigare MFF:aren Jon Jönsson (2001-06). En spelare till med några insatser i blå tröja är Mike Jensen, som var över på ett lön 2008 och hann noteras för 11 matcher. Liksom MFF har Bröndby hållit träningsläger i Malaga, och mötte även de Lokomotiv Moskva. Danskarna lyckades begränsa sin förlust till uddamålet, 0-1, medan MFF som bekant förlorade med 0-2.

/Tobias Christoffersson